Svet
1614 ogledov

Gretin oče: Tako reagira na sovražna sporočila

Greta in oče Profimedia
Oče najstniške aktivistke priznava, da je njegova hčerka srečnejša odkar se je vključila v reševanje planeta.

16-letna švedska aktivistka Greta Thunberg je navdihnila milijone zlasti mladih ljudi, da krenejo v hitro akcijo zoper globalno segrevanje. Njen oče Svante Thunberg je v intervjuju za BBC povedal, da je njegova hčerka tri, štiri leta trpela zaradi depresije, potem pa je začela svoj protest. "Prenehala je govoriti, ni odšla v šolo," se spominja oče in dodaja, da je nočna mora vsakega starša, če njegov otrok začne zavračati hrano.

Igralec Thunberg je povedal, kako sta skupaj s soprogo, sicer operno pevko Maleno Ernman, prenahala toliko svoje energije vlagati v svoji profesionalni karieri, da bi tako pomagala Greti prebroditi krizo. Oče je postal vegan, njegova soproga pa se je odpovedala daljšim potovanjem zaradi koncertnih nastopov.

"Svojo hčerko že od začetka njenega aktivizma podpiram, vem, da je to prava stvar. Tega sicer ne počnem, da bi rešil planet, pač pa da bi rešil svojega otroka. Imam dve hčerki, nič mi ni pomembnejšega od njiju dveh. Želim si, da bi bili srečni. Vi mislite, da je posebna, ker je zdaj zelo znana. Vendar povsem običajna deklica je, ki počne stvari kot drugi. Veliko pleše, se smeji, veliko se zabavamo. Zdaj se počuti dobro," je v intervjuju povedal Gretin oče.

Dodal je, da je bil zelo zaskrbljen zaradi številnih negativnih komentarjev na Gretin račun preko medijev in spletnih omrežij, a pri tem povedal, da Greta kritike prenaša izredno dobro. "Če sem iskren, ne vem, zakaj je to tako, vendar na vsa sovražna sporočila se le nasmeji. Njej je to smešno."

Donald Trump Dvoboj Svet Trump se je spet norčeval iz Grete, ta mu je vrnila

Greta in oče | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8