Svet
29991 ogledov

Trump se je spet norčeval iz Grete, ta mu je vrnila

Donald Trump Epa
Trump se je obregnil ob mlado aktivistko Greto Thunberg, potem ko jo je The Time proglasil za osebnost leta.

Osebnost leta 2019 je po izboru revije Time postala švedska podnebna aktivistka Greta Thunberg. Na naslovnici včerajšnje izdaje je Gretina fotografija, ki stoji ob morju na skali, ravno ko jo rahlo zalije val. Pogled ima najstnica usmerjen v daljavo. Poleg nje je napis Moč mladine. "Ne moremo še naprej živeti, kot da ni jutri, ker je jutri," je dejala za Time. "To je vse, kar pravimo," je dodala.

Ravno to preprosto resnico pa je najstnica podala v svet v ključnem trenutku. Aktivistka je v manj kot letu in pol postala najprepričljivejši glas za najpomembnejšo stvar našega planeta, so zapisali pri reviji Time.

Greta je očiten trn v peti tudi ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu. Danes je tvitnil kritičen komentar o mladoletni okoljski aktivistki. "Kakšen nesmisel. Greta bi morala delati na njenem problemu jeze, nato pa si ogledati s prijateljem star dober film. Sprosti se Greta, sprosti se!" je tvitnil predsednik ZDA.

Trump je očitno ljubosumen. To da si Trump želi postati osebnost leta revije Time kaže dejstvo, da je v preteklosti naročil tiskanje lažnih naslovnic revije s svojim obrazom, s katerimi je okrasil stene svojih petih klubov za golf. Kritiki trdijo, da ga dejstvo, da je revija izbrala aktivistko, ki zagovarja drugačno stališče do okolja od njegovega, zelo skeli in se je oglasil.

Donald Trump Zlorabe Svet Obtožnica zoper Trumpa. Ta odgovarja v svoji maniri.

Greta na twitterju Trumpu ni odgovorila neposredno, je pa v svojem opisu napisala, da je "najstnica, ki dela na svoji težavi kontrole jeze, da se trenutno umirja, gleda stari, dober film s prijateljem".

Greta | Avtor: Twitter Twitter

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • kapibara1 14:00 15.december 2019.

    Kaj mu pa je to tako čislanega odgovorili ??

  • ljubomir83 13:40 14.december 2019.

    Tudi jaz se strinjam. Ko slucajno vidim Greto na TV-ju, ta njen pogled, kot da mi čisto vse OK z njo.

  • Syn 22:02 12.december 2019.

    Bravo Trump! Se strinjam 100%.

Sorodne novice