Svet
14804 ogledov

Groba aretacija medicinske sestre, ker ni želela vzeti krvi

Aretacija medicinske sestre Youtube
Ameriški policisti so vklenili medicinsko sestro, nekdanjo udeleženko olimpijskih iger, ker ni želela vzeti krvi nezavestnemu človeku.

Medicinska sestra Alex Wubbels iz univerzitetne bolnišnice Utah ni želela popustiti željam policista, ki je od nje zahteval, naj vzame vzorec krvi od voznika, ki so ga nezavestnega pripeljali v bolnišnico. Bil je udeležen v čelnem trčenju z voznikom, ki je bežal pred policisti. Voznik na begu je v trčenju umrl.

Wubbelsova, sicer nekdanja alpska smučarka, ki se je udeležila tudi olimpijskih iger leta 1998 in 2002, je z umirjenim glasom pojasnila detektivu, da mora v skladu s protokolom bolnišnice imeti ali v rokah policijski nalog, mora biti pacient v postopku pridržanja, ali pa mora imeti dovoljenje pacienta za odvzem krvi. Ker nič od tega ni izpolnjeno, krvi ne more vzeti, je utemeljevala Wubbelsova. 

Detektivu so v 20 minut trajajočem prerekanju popuščali živci in ji je grozil, da jo bo aretiral. Ni pomagalo niti, ko je Wubbelsovo prek telefona podprl njen nadrejeni. "Gospod, počnete veliko napako, da grozite sestri," se sliši njegov glas na telefonskem zvočniku. 

Takrat detektivu Jeffu Payneju odpove samonadzor in plane nad sestro, jo lovi po hodniku in nato vklenjeno grobo odvleče v vozilo. "Na pomoč, nisem storila ničesar narobe," je jokala sestra, a ni naletela na usmiljenje. Čez nekaj časa so jo izpustili, proti njej pa niso ukrepali. 

Celoten dogodek, ki se je zgodil konec julija, je posnela kamera drugega policista, posnetek pa je sedaj prišel v javnost, potem ko sta to dosegla Wubbelsova in njen odvetnik. 

Policist je vse od incidenta nadaljeval opravljanje službe, le premeščen je bil proč od postopkov jemanja krvi. Ko je zadeva včeraj udarila v javnost, so ga poslali na plačan dopust, poroča Fox News.

Wubbelsova pravi, da se počuti izdano, saj se je držala postopkov, poleg nasilnega policista pa so bili med drugim prisotni tudi policist tamkajšne univerze in policist oddelka za javno varnost, vendar nista posegla v postopek, tudi ko je ta skrenil prek vseh meja. 

V tamkajšnjih medijih sedaj znova poteka debata o postopanju policistov in njihovih pristojnostih. Vse skupaj je še podžgal drug posnetek, ki je prišel v javnost. Na njem policist ustavi neko vozilo in potnikom reče: "Ne bojte se, policisti streljamo zgolj črnce."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • alojzr 22:23 02.september 2017.

    No, v zgodbi je več kot to, kar beremo. Tip je hotel odvzem krvi, kar bi nedvoumno razrešilo krivde tistega, v katerega se je zabil psiho. In nedvoumno obremenilo psihota. Sestra je ravnala v skladu s pravili birokratsko togo. Skratka ...prikaži več policaj je želel dobro, sestra je mislila, da dela dobro. Na koncu se je policaju strgalo in je zahebal vse.

  • Papaja Popi 17:58 02.september 2017.

    Kaj boš ti meni ? Jaz sem pa en policaj !

  • wolf.ata 13:11 02.september 2017.

    to ni policist,ampak psiho,ki se izživlja nad osebo,čeprav dela proti zakonu,pri nas je malo boljše,načeloma dajo skupaj delati dva-par,ki je skregan,ha,ha,malo za šalo malo zares,drugače pa,če bi naletel na pravega tipa,potem bi pa jokal,tega treba premikastit