Svet
38431 ogledov

Groza v Dalmaciji: Ugrabila in posilila sta 14-letno deklico

Policija M.T./PIXSELL
Mladeničema bodo sodili zaradi spolne zlorabe otroka, mlajšega od 15 let.

Grozljiv primer posilstva 14-letne deklice iz Dalmacije je razburil hrvaško javnost. Kot poroča portal 24 sata, se je dogodek pripetil v sredo, 19. maja. Deklica je bila v parku, kjer sta jo okoli 18. ure videla dva mladeniča, stara 18 let. Oba sta bila njena znanca. Povabila sta jo, naj gre z njima, a se je dekle upiralo. Kljub temu sta vztrajala. Z njima je prišla do stavbe, kjer sta jo z dvigalom odpeljala na vrh nebotičnika, nato pa še po stopnicah na streho. Ko sta zaklenila vrata, se je nočna mora za deklico začela. 

Ker ob dogovorjenem času deklice ni bilo domov, se je ponjo odpravil brat, ki jo je našel in rešil pred napadalcema. Naslednji dan je deklica dogodke prijavila policiji. Na zdravniškem pregledu so odkrili znake nasilja.

Kot poroča 24 sata, sta bila mladeniča že prej na zatožni klopi, eden je bil obtožen izsiljevanja. Državno tožilstvo je zahtevalo pripor zaradi nevarnosti vplivanja na priče in žrtev, kar je sodnik sprejel. Mladeničema bodo sodili zaradi spolne zlorabe otroka, mlajšega od 15 let.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.