Svet
28480 ogledov

Grozljiv napad psov, ena smrtna žrtev

britanska policija Epa
Mati je bila v grozljivem napadu psov ubita, partner jo je obupano poskušal rešiti ...

43-letna Joanne Robinson je bila včeraj zvečer poškodovana v domu v Rotherhamu v Južnem Yorkshiru, piše britanski tabloid The Sun. Na kraj dogodka so prihiteli policisti in reševalci, a je niso uspeli rešiti.

Utrpel hude poškodbe

Njen partner, 42-letni Jamie Stead, je ob neuspešnem reševanju utrpel hude poškodbe obraza, rok in prsnega koša. Zaradi poškodb je še vedno hospitaliziran.

Kot poroča The Sun, so policisti odvzeli oba psa, ki ne spadata med britanske prepovedane pasme. Šlo naj bi za hibridno pasmo American Bully XL. To je ogromna in zelo močna pasma, ki pa naj bi bila ustvarjena kot miroljubna. Velja namreč za dobrega družinskega psa.

Gre za pasmo, ki izhaja iz ameriškega pit bull terierja in ameriškega staffordshire terierja, njihov sorodnik je tudi angleški buldog. Psi so mišičasti in močni, z veliko glavo in kompaktnim telesom, ki dosežejo tudi 70 kilogramov.

divja svinja plaža Italija Genova Nevarno Svet Divja svinja napadla žensko na plaži Sršen 58-letnik Svet Grozljivka: Umrl po napadu sršenov Otok Réunion Grozljive številke Popotnik Na tem otoku morski psi najpogosteje napadajo

"Tako se mi smilijo otroci"

Njihovi sosedi so par pohvalili, za psa naj bi dobro skrbeli. "Prvič sem izvedel za to, ko sem slišal sirene in videl utripajoče luči," je za medije dejal sosed. "Tako se mi smilijo otroci," je dejal drugi.

"Včeraj zvečer nas je na posest na Masefield Road v West Meltonu okoli 22.15 poklical moški, ki je povedal, da je pes napadel njega in žensko," je dejal tiskovni predstavnik policije.

"Policisti so prispeli z reševalno ekipo in našli moškega, starega 42 let, s potencialno smrtno nevarno poškodbo ene roke, poškodbami druge roke, trebuha in obraza. Prepeljali so ga na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico," je še dejal.

"Ženska, stara 43 let, je imela usodne rane. Kljub najboljšim prizadevanjem reševalcev je bila na žalost razglašena za mrtvo na kraju dogodka," je sklenil.

Hiša je danes zaprta, saj preiskava poteka.

Brez impulzivnih nakupov

Strokovnjaki s področja živali so nesrečo pripisali epidemiji impulzivnih nakupov psov v Združenem kraljestvu, saj se je porast takšnih smrtnih primerov več kot podvojil.

Poročila Združenja za pasje in mačje vedenje kažejo, da se je število napadov psov od leta 2020 do leta 2021 povečalo za 54 odstotkov.

Komentarjev 5
  • tomaz43 08:18 22.julij 2022.

    Za ta dogodek je odgovoren lastnik. Pasma psov nima bistvenega vpliva na agresivnost, veliko je odvisno od lastnikov in njihovih odločitev. Prva odločitev: nakup psa. Druga odločitev: nakup psa, ki lahko doseže 70 kilogramov... Lastnik avtomobila, ki sede za volan ...prikaži več bo odgovarjal za povzročeno škodo, ne bomo krivili avta.

  • Avatar luckyss
    luckyss 06:55 17.julij 2022.

    Pasma ki naj bi bila miroljubna.....Gre za pasmo, ki izhaja iz ameriškega pit bull terierja in ameriškega staffordshire terierja, njihov sorodnik je tudi angleški buldog. Kot da bi križali Pojbića in Grimsa in potem pričakovali, da potomec ne bo popadljiv..;))

  • Kmodri 00:32 17.julij 2022.

    Psi so nevarna čuteča bitja in jih je treba obravnavati kot avtomobile, ki so nevarna stvar. Ne pa nakladat, da je zato odgovoren lastnik psa.