Popotnik
6786 ogledov

Na tem otoku morski psi najpogosteje napadajo

Otok Réunion Profimedia
Napadi tako pogosti, da je plavanje prepovedano povsod razen v koralnih lagunah.

Ta teden sta tudi Slovence razburili dve novici o napadih morskih psov v Egiptu, letoviščih, kamor potujejo tudi slovenski počitnikarji. Obe ženski sta po napadu umrli. Egiptovske oblasti mirijo, da je počitnikovanje v njihovih letoviščih varno, v kolikor se spoštujejo pravila. Izpostavljajo, da so napadi morskih psov pri njih redki. 

Najpogostejši so na območju otoka Réunion, francoskega teritorija v Indijskem oceanu nedaleč od Madagaskarja. Ponaša se s čudovito naravo in menda enim najboljših rumov na svetu. 

Plaže so idilične, voda je topla, vendar kljub temu ni videti številnih kopalcev. Otok zavzema prvo mesto na svetu po številu napadov morskih psov. Ocene, koliko morskih psov plava na območju otoka, se razlikujejo. Kot piše New York Post, se ocene gibajo od 300 do tri tisoč. 

Otok Réunion | Avtor: Profimedia Profimedia

Od leta 2011 so na francoskem teritoriju tega otoka zabeležili 11 smrti zaradi napada morskega psa, še osem ljudi je bilo močno poškodovanih, morski psi so jim odtrgali okončine. Kljub temu je otok pred pandemijo pritegnil tudi do pol milijona turistov letno. 

Zadnji odmeven primer napada morskega psa na človeka so zabeležili leta 2019, ko je po napadu umrl 44-letni Britanec Richard Martyn Turner, ki je skupaj s svojo soprogo počitnikoval na otoku. Pred napadom se je potapljal. Kopanje okrog otoka je sicer prepovedano razen v koralnih lagunah. 

Otok Réunion | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 21:09 08.julij 2022.

    Oblasti mirijo nobene nevarnosti ni če ste v svojih sobah!! Če pa se grete kopat vas morski pes lahko reši partnerice! Pa ne sedaj odhajat množično v Egipt!!

Sorodne novice