Svet
8616 ogledov

Grozljiva smrt. Želela sta dokazati, da so ljudje dobri.

Jay Austin in Lauren Geoghegan Instagram
Američana sta se odločila s kolesi prepotovati svet in dokazati, da so ljudje dobri. Ubita sta v napadu, za katerega odgovornost je prevzela Islamska država.

Jay Austin in Lauren Geoghegan sta pred letom dni dala odpoved v službah; prvi je delal v javni upravi na področju stanovanjskih vprašanj in urbanističnega razvoja, njegova partnerka pa na univerzi. Poudarjala sta, da na delovnih mestih tratita življenje.

"Zasitil sem se takšnega življenja, ko najboljše ure dneva preživim pred svetlečim pravokotnikom," je med drugim na svojem blogu napisal Austin, potem pa dal odpoved. "Preveč zahodov sonca sem izpustil, ko sem bil s hrbtom obrnjen proč. Preveč je neviht, ki jih nisem videl, preveč vetra nisem začutil."

Par v poznih dvajsetih letih je svoje potovanje, na katerega sta se podala po odpovedi, dokumentiral na Instagramu in skupnem blogu. Kot piše New York Times, ljudem sta na svoji poti pristopila odprtih src, kar so jima neznanci vračali. Med drugim sta del letošnje pomladi preživela tudi na Hrvaškem, počivala sta v Makarski.

Njuna življenjska avantura je bila tragično prekinjena pred dvema tednoma, ko sta potovala v Tadžikistanu, kjer teroristični napadi niso redkost. 29. julija sta na kolesih potovala skupaj še s kolesarjema iz Švice in Nizozemske. Na kolesarje je naletelo vozilo petih moških, ki so jih napadli in z noži pobili. Odgovornost za napad je prevzela Islamska država. Peterica moških je na posnetku, ki so ga razširili na spletnih omrežjih, obljubljala smrt vsem nevernikom.

"Velja pravilo, da ljudem ne gre zaupati, ker so zli. Jaz na to ne nasedam. Zlo je izmišljeni koncept, ki smo ga izumili zato, da bi se lahko soočali s kompleksnostjo drugih ljudi, ki negujejo drugačne vrednote in prepričanja od naših. Ljudje so večinoma dobri. Včasih koristoljubni, včasih kratkovidni, vendar dobri," je New York Times izpostavil del pisanja nesrečnega Američana na svojem blogu pred smrtjo.

Isis 20 mrtvih Svet IS ponovno napadel Nadia Murad Sužnja IS Svet "Posiljevali so me, dokler se nisem onesvestila"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 16
  • perhan63 14:34 17.avgust 2018.

    ahahahaha prov je...naj bo v poduk tisti k verjamejo da je islam vera miru...,

  • Avatar Leon
    Leon 14:18 17.avgust 2018.

    Paulo Coelho ..............branje za večnost .

  • miki1234 12:50 17.avgust 2018.

    bebota... nekateri ljudje so pač pokvarjeni in zlobni. tega ni moč spremeniti...