Svet
692 ogledov

Grozljive fotografije. Zaradi požara evakuirali 2500 ljudi.

Požar La Palma
1/3
Profimedia
Zgorelo več kot deset hiš.

Na turističnem otoku La Palma, ki je del španskih Kanarskih otokov, še naprej divja silovit požar, zaradi katerega so morale oblasti v soboto evakuirati več kot 2500 ljudi. V ognju je doslej zgorelo najmanj 12 hiš, so sporočile tamkajšnje oblasti.

S požarom, ki je uničil že okoli 4500 hektarjev površin, se bori okoli 300 gasilcev ob pomoči letala za gašenje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Požar je v soboto zjutraj izbruhnil v bližini kraja Puntagorda na severozahodu otoka. "Ogenj je napredoval zelo hitro," je povedal predsednik regionalne vlade Fernando Clavijo. Kot je pojasnil, se je to zgodilo zaradi močnega vetra in vročinskega vala, ki je prizadel območje.

Španiji sicer grozi nov hud vročinski val s temperaturami nad 40 stopinjami Celzija, predvsem na Kanarskih otokih in v južni pokrajini Andaluzija.

La Palma je najzahodnejši od Kanarskih otokov. Leta 2021 je tamkajšnji vulkan Tajogaite bruhal lavo, ki se je nato kot žareča reka valila v smeri morja. Najmanj 7000 ljudi je takrat zbežalo z domov, lava je prekrila več kmetij, nasadov banan in vinogradov.

Požar v Mirnu Slovenija To se dogaja leto dni po katastrofalnem požaru Slovenija Na Popovi Kmetiji ponoči zagorelo, požigalca ujele kamere

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.