Svet
13912 ogledov

Grozljive podrobnosti o petčlanski družini, ki je skočila v smrt

policija švica Epa
Policisti so na balkonu našli tudi odskočno desko.

Poročali smo že, da je z balkona svojega stanovanja v kraju Montreux na zahodu Švice v četrtek skočila petčlanska družina iz Francije. Skok je bil usoden za 40-letnega očeta in 41-letno mamo, njuno osemletno hčerko in mamino sestro dvojčico. 15-letni sin je v bolnišnici v kritičnem stanju.

Skočili so, ko sta se na njihovem domu oglasila dva policista, saj naj bi oče svoja otroka nezakonito poučeval sam doma in nista hodila v šolo. Potem ko sta potrkala na vrata in se predstavila, jima vrat ni odprl nihče, v stanovanju pa je zavladala tišina, zato sta odšla.

Obsedeni z zarotami

Edini preživeli član je 15-letni fant, ki je v bolnišnici, njegovo stanje pa je stabilno. Nove ugotovitve preiskave kažejo,da  je družina živela v popolni izolaciji. V petsobnem stanovanju, v katerem so bivali, so uporabljali le dve sobi, poroča švicarski novičarski portal Blick. Kaj natančno je petčlansko družino spravilo tako daleč, da so skočili z balkona, še ni znano, policisti kantona Vaud pa še vedno intenzivno preiskujejo primer. 

Glede na to, da je družina iz Francije, so se tej zgodbi posvetili številni francoski mediji, ki navajajo, da je bila družina del gibanja "Prepper," - ko se posamezniki oziroma cele družine resno in organizirano pripravljajo na konec sveta, bodisi kot posledico nuklearne katastrofe ali čisto enostavno Božjega srda. Ker so prepričani, da prihaja končna katastrofa, si mnogi gradijo celo bunkerje, delajo zaloge za preživetje. To pomeni, da nabirajo hrano in zdravila in se tako pripravljajo na "sodni dan."

Kopičili so hrano in se zapirali v stanovanje

Okna petsobnega stanovanja so bila zatesnjena, družina pa je uporabljala le dve sobi, ostalo stanovanje pa je bilo prekrito s pločevinkami in zdravili. Sosedje so povedali, da so nenehno naročali ogromne količine paketov, ki so jim dostavljali pred vrata. Od začetka pandemije je bila družina obsedena z zarotami in tezami o preživetju. Zbrali so ogromne zaloge hrane vseh vrst, vse je bilo dobro organizirano.

Na predvečer padca na njihova vrata potrkala policija z nalogom za očeta. Družina se je zelo bala, da bi se oblasti vmešale v njihova življenja. Sin se je učil doma, deklica (8) pa ni hodila v šolo. Samo mamina sestra dvojčica je delala izven hiše. Preiskava je ugotovila, da se je družina vrgla z balkona prejšnji četrtek zjutraj nekaj pred sedmo uro. S sedmega nadstropja so skočili en za drugim v razmaku petih minut.

Policisti so na balkonu našli tudi odskočno desko.

Komentarjev 2
  • mph2 08:53 30.marec 2022.

    Če bi prej spravili na zdravljenje te motene starše, ne bi otroci umrli.