Svet
8987 ogledov

Grozljive posledice neurij. Prihaja to k nam?

Francija neurja
Uničene poljščine, smrtna žrtev, 15 poškodovanih, en deček v kritičnem stanju.

V silovitem neurju, ki je včeraj prizadelo Francijo, je umrla 30-letna ženska, 15 ljudi pa je poškodovanih. Kot je danes sporočil francoski notranji minister Gerald Darmanin, je v bližini Rouena na severu države umrla ženska, ujeta pod avtomobilom, ki ga je odnesla voda, poročajo tuje tiskovne agencije.

Med poškodovanimi je tudi 13-letni deček, ki je v kritičnem stanju, je dejal Darmanin.

Francija neurja | Avtor:

Močno deževje in nevihte so v soboto prizadele večji del Francije. V departmajih Landes in Gers na jugozahodu države je toča, ki je bila večja od žogice za golf, povzročila veliko škodo. Samo v Gersu naj bi bilo prizadetih od 4000 do 5000 hektarjev vinogradov in več deset tisoč hektarjev obdelovalnih površin.

Zabeležili so približno 50.000 udarov strele, približno 15.000 gospodinjstev pa je bilo izključenih iz oskrbe z električno energijo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Vreme: Tako je klestilo sinoči. Kaj nas čaka danes? Toča Slovenija Podrobnosti o neurju, ki se bo zvečer najverjetneje razbesnelo nad Slovenijo
Francija neurja | Avtor:
Vročina - Španija Od 10. junija Slovenija Srednjeročna napoved: Prihaja nov anticiklon. To prinaša.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.