Svet
4560 ogledov

Grozljive številke: toliko mrtvih so že našteli v Libiji

Poplave v Libiji Profimedia
Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je danes sporočila, da so po uničujočih poplavah, ki so prizadele Libijo, identificirali skoraj 4000 žrtev. Kot je ob tem opozorila, se bo število smrtnih žrtev še povečalo, saj še vedno pogrešajo 9000 ljudi.

V zadnjih nekaj dneh so se v politično razdeljeni Libiji pojavile nasprotujoče si številke o številu žrtev, ki so se gibale med 5000 in 11.000.

V začetku tedna je župan najbolj prizadetega mesta Derna na vzhodu Libije dejal, da bi lahko tam umrlo do 20.000 ljudi. Po podatkih vlade na vzhodu Libije, ki je mednarodna skupnost ne priznava, je mrtvih 3166 ljudi.

V Libijo so danes začele prihajati pošiljke mednarodne pomoči, ki so tisočim ljudem ponudile rešilno bilko, čeprav je upanje, da bodo našli še več preživelih, vse manjše, poroča dpa.

WHO je sporočila, da je v mesto Bengazi danes prispelo 29 ton medicinske opreme za preživele na območju poplav. To pomeni, da bi lahko zdravniško oskrbo prejelo skoraj 250.000 ljudi, so sporočili v Ženevi.

Pomoč obsega nujna zdravila za kronične in nalezljive bolezni ter material za nego ran in nujne operacije ter vreče za trupla, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.