Svet
8531 ogledov

Grozljive zlorabe 13-letnice, to je njegova preteklost

nasilje zloraba otrok deklica Shutterstock
Pastor. Zagovarjal je smrtno kazen za primer splava.

Ameriški pastor Stephen Bratton iz baptistične cerkve v Houstonu naj bi svojo žrtev začel zlorabljati, ko ji je bilo le 13 let, piše The Independent. Posiljeval jo je tudi večkrat dnevno v razdobju dveh let.

V petek so ga oblasti prijele, prijavili so ga drugi pastorji. Cerkev je pri tem objavila, da je Bratton, oče sedmih otrok, svoja dejanja priznal dvema drugima pastorjema. "Takšna dejanja obsojajo tako svetopisemski kot civilni zakoni," je izjava njegove Cerkve, ki ga je že izobčila.

Pastor Bratton je pred tem glasno podpiral novi predlog zakona v Teksasu, po katerem bi bil splav nezakonit, ženski, ki bi ji dokazali, da je splavila, pa bi lahko dosodili tudi smrtno kazen.

Bratton naj bi, še piše The Independent, dan preden je dejanja priznal cerkvenim dostojanstvenikom, to storil še svoji ženi in materi njegovih sedmih otrok. Z njim več ne živijo, policija jim je omogočila posebno zaščito.

Posilstvo Slovenija Vrhovno sodišče odločilo v primeru moškega, ki je zlorabil spečo znanko Zloraba otrok Poplačilo Svet Zlorabil učenko. Dobila je rekordno odškodnino.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Maja Kajza
    marelica 06:12 19.julij 2019.

    tudi to je amerika ! deklice ubijejo ker naredi splav po posilstvu pastorja...so se hujsi kot v Sudanu.