Svet
16918 ogledov

Grozljivka na smučišču: smučarji leteli po zraku

sedežnica Youtube
Pokvarila se je sedežnica.

Počitnice v enem od gruzijskih smučarskih letovišč so se slabo končale za več kot deset ljudi, potem ko so nastopile težave s sedežnico. 

Sedežnica se je začela nenadzorovano hitro vrteti, zaradi česar je smučarje enostavno pometalo na tla. Silovito divjanje naprave lahko vidite na posnetku. 

Poškodovanih je več ljudi. Hude poškodbe sta utrpela nosečnica s Švedske in turist iz Ukrajine, je za Interfax dejal gruzijski zdravstveni minister David Sergeenko. 

Ženska naj bi imela poškodovano hrbtenico, medtem ko je moški utrpel odprti zlom rok. Skupno naj bi bilo ranjenih osem ljudi. 

 

Komentarjev 6
  • Žurnalček 07:28 17.marec 2018.

    K da je problem dol skočiti ! Jaz sem skočil s sedežnice na Zelenici , pred končno postajo in prehodom proge. Skočil sem tudi v K.gori na začetku S-a

  • Žurnalček 07:23 17.marec 2018.

    Zdaj sem pa res prepričan, da imate zaposlene same debile! Žičnica se vrti naprej. Če napiše , da se je začela hitro vrteti , je napaka lahko samo na priključitvi elektrike in elektroniki, ki krmili obrate. Če se pa začne ...prikaži več žičnica vrteti nazaj , pa to pomen , da je crknil pogonski zobnik ali pa pogonsko jermenje medte , ko je ostala avtomatska zavora nedelujoča! Žičnica se je NAZAJ začela vrteti s takšno silo , kot je bila teža smučarjev na njej v celi dolžini množeno s sinusem kota strmine !

  • mižimaži 15:35 16.marec 2018.

    glede na stanje naših žičnic ni daleč tak dan...rečmo...Kranjska gora...Krvavec...Rogla...Kanglino Pohorje,,,,