Svet
3918 ogledov

Grozljivo, kako so ravnali s tem slabovidnim moškim

Arthur Aumoite Facebook
Slaboviden moški in njegov pes.

Posnetek, ki prikazuje slabovidnega moškega in njegovega psa, ki ju vržejo ven iz enega izmed supermarketov v Franciji, je povzročil pravi vihar na spletnih omrežjih.

Arthur Aumoite je odšel v trgovino s svojim zvestim psom Loyem. Posnetek prikazuje zaposlenega v trgovini, ki moškemu govori, da mora prostore "iz higienskih razlogov" zapustiti. Prišlo je do prepira, v katerem je Aumoite skušal trgovca opozoriti, da ima pes po zakonu pravico vstopiti v trgovino, v kolikor gre za psa spremljevalca ter pri tem pokazal dokument, ki to dokazuje.

Trgovec se ni dal prepričati. Aumoite ni želel ven, potožil je, da je disriminiran in trgovcu rekel, da naj pokliče policijo. Po nekaj minutah prepričevanja je trgovec moškega porinil na cesto.

Dogodek je posnela oseba v bližini, posnetek je le na Facebooku videlo več kot milijon ljudi. Med drugim so ga delili tudi v francoskem združenju za pse vodiče ter združenje za slepe in slabovidne osebe v Franciji. O incidentu je Aumoite povedal, da gre njegov pes povsod z njim, tako v bolnišnico kot trgovino in po ostalih opravkih. "Daje mi mnogo veselja in občutek neodvisnosti. Tega psa ne bi nikoli zamenjal za palico."

Iz trgovske verige Monoprix, v enem izmed njihovih supermarketov je prišlo do dogodka, so se slabovidnemu moškemu javno opravičili in obsodili incident. Poudarili so še, da se njihova veriga močno trudi pri odpravi kakršnekoli diskriminacije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.