Svet
17 ogledov

Hotel postati najdlje zakopan človek

Krsta Shutterstock
Šrilančan je hotel postaviti rekord kot najdlje zakopan živ človek, zato se je zakopal v trimetrski jarek. Med poskusom zrušitve nenavadnega rekorda pa je umrl.

Štiriindvajsetletni Janaka Basnayake se je ob pomoči družine in prijateljev zakopal v trimetrski jarek, ki so ga zapečatili z lesom in zemljo. Zakopali so ga v soboto ob 9.30, ko pa so ga ob 16. uri odkopali, je bil nezavesten, zato so ga odpeljali v bolnišnico. Tam so ga že ob prihodu razglasili za mrtvega, poroča Guardian. Mrliški oglednik je povedal, da obdukcija ni pokazala vzroka smrti, nadaljnja zdravniška preiskava pa še poteka.

Že kot otrok je rad izvajal nenavadne točke, je povedala Basnayakejeva mati. Po njenem pripovedovanju so sina pred tem zakopali že dvakrat – za dve uri in pol ter za šest ur.

Iz organizacije, ki skrbi za Guinnessove rekorde, so družini že izrazili iskreno sožalje in pojasnili, da postavljanja te vrste svetovnih rekordov ne beležijo ali nadzorujejo. Zadnji vnos v knjigo s področja zakopanosti pod zemljo beležijo še iz leta 1991.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.