Svet
64 ogledov

Hrvaška draži nastanitve tudi do 50 odstotkov

Dubrovnik HTZ
Zaradi podražitev v restavracijah in lokalih, ki so posledica višje dohodninske stopnje, bodo turiste na Hrvaškem letos skoraj zagotovo pričakale tudi višje cene hotelskih nastanitev.

Hrvaški hoteli že polnijo rezervacije za prihajajoče poletje; glede na visoko povpraševanje bi cene nastanitev utegnile poskočiti tudi za polovico. Hrvaška bi julija in avgusta, na vrhuncu sezone, lahko popolnila tudi do 40 odstotkov kapacitet več, če bi jih imela, je za portal Dnevnik.hr ocenil hrvaški minister za turizem Gari Cappelli.

Kot še navaja omenjeni portal, so nekateri hoteli na Hrvaškem pred letošnjo sezono svojo ponudbo dopolnili in jo zato tudi podražili. Ocene pred sezono kažejo, da bi se lahko cene nastanitev podražile tudi do 50 odstotkov.

Hrvaška, Hvar | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


V hotelu s petimi zvezdicami, v katerem je apartma za družino v lanski sezoni stal okrog 5 tisoč kun (dobrih 670 evrov), bi cena v letošnjem poletju skladno z ocenami lahko znašala tudi do 7.500 kun (dobrih tisoč evrov).

"Trg zahteva visoko kakovostne hotele, ljudje so pripravljeni plačati tudi višje cene," je napovedi o podražitvah pospremil Šime Klarić iz Združenja ddružinskih in manjših hotelov.

Napovedi pred prihajajočo sezono na Hrvaškem so za tamkajšnje turistične delavce več kot obetavne, nekateri hoteli so že do začetka marca napolnili kar 60 odstotkov svojih kapacitet v špici sezone. V prvih dveh mesecih letošnjega leta so na Hrvaškem zabeležili 20 odstotkov več turistov kot lani v istem obdobju.

Slovenska družina je prekinila letovanje na Braču zaradi napada na mladoletna si | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • Avatar praufo
    praufo 12:21 08.marec 2017.

    dobby, napisal si kot en birokratek, očitno ti pa odnos nič ne pomeni, sicer pa ne vem katere narodnosti si, drugače pa malo je treba zakapirat, da mi slovenci ne moremo večno tolerirat teh hrvaških nategovanj, kar je preveč, je ...prikaži več preveč ... in odnos do slovencev je na hrvaški obali katastrofalen

  • Avatar praufo
    praufo 12:14 08.marec 2017.

    še enemu lep pozdrav iz slovenije, uživaj hrvatijo, upam da jim bo slovencev primanjkovalo, čeprav ne kaže tako ... no glede ostalih destinacij malo premisli in ne blefiraj, ker so cenejše in zagotovo bolj profesionalne

  • Dobby 09:14 08.marec 2017.

    Sam grem tudi k njim in v desetletjih še nisem imel slabe izkušnje. Če imaš pa že v osnovi takšno percepcijo, potem imaš pa težave lahko tako na Hrvaškem, kot tudi v Grčiji, Španiji ali Kambodži.