Svet
26057 ogledov

Hrvaška. Kot da bi jih zdelal orkan.

Poplave v Zadru 24sata
Hrvaško je danes zajelo hudo neurje; najhuje je v Zadarski županiji, kjer vlada popolni kaos. Na udaru ni le samo mesto Zadar, temveč širše območje.

Poplavljene so ceste in kleti, posamezni predeli Zadra so brez elektrike, šolski pouk so odpovedali. V pripravljenosti je že 300 vojakov, nekateri že pomagajo ogroženim ljudem.

Intenzivne padavine, kakršnih v mestu ne pomnijo več kot 30 let, so v Zadru povzročili hude poplave. Le v treh urah je zapadlo okrog 250 litrov dežja na kvadratni meter, kar je 2,5-krat več od septembrskega povprečja. Vremenoslovci pričakujejo, da bo dež ponehal komaj jutri.

Poplave v Zadru | Avtor: 24sata 24sata

V mestu je poplavljena bolnišnica, številne hiše, trgovski center Supernova in parki, ulice so spremenjene v reke. Voda med drugim odnaša celo križe z grobov zadarskega pokopališča.

Lokalna radijska postaja Antena Zadar je poročala, da je stanje katastrofalno ter da ljudje rešujejo svoje domove, podobno kot so to počeli pred poletnimi požari. Srečo naj bi imeli samo tisti prebivalci, ki živijo v višjeležečih predelih mesta.

Dež Vreme Slovenija Za del države razglašen oranžni alarm, možne žrtve in gmotna škoda

Območje sta že obiskala predsednica Kolinda Grabar Kitarović in premier Andrej Plenković; slednji je zagotovil, da so vse razpoložljive sile na terenu in izpostavil, da k sreči vreme ni terjalo človeških življenj.

Poplave v Zadru | Avtor: 24sata 24sata

Stanje najbolj opisujejo posnetki, ki so jih različnim portalom poslali domačini:

Neurje v Italiji Tragično Svet Grozljivka pri sosedih: Plaz odnesel hišo s štiričlansko družino

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • maresem 20:39 11.september 2017.

    Opet su krivi pokvareni Slovenci....