Svet
27258 ogledov

Hrvaška: Toliko je plačal za vodo iz pipe!

Hrvaška Profimedia
"Sramotno je, da je to plačljivo," je dejal besni bralec.

Kepica sladoleda za skoraj štiri evre, ležalniki s senčniki 30 evrov, dve minuti parkiranja za 9,5 evra. Hrvaška vsekakor preseneča obiskovalce in turiste s svojimi cenami, ki so se povzpele v nebo. A vse kaže, da pretiranim cenam še ni konca, saj hrvaški medij Vecernji.hr poroča o novem primeru.

Zadnji primer prihaja iz priljubljenega Tisna, kjer si je v eni izmed restavracij bralec naročil pico, a to ni bila postavka, ki ga je neprijetno presenetila. Za vodo iz pipe so mu namreč zaračunali 2,70 evra. "Rad bi, da vsi to vidijo," je dejal za Vecernji.hr. "Sramotno je, da je to plačljivo. Bil sem šokiran, ko sem moral plačati za vrč vode iz pipe," je sklenil.

Visoka cena za povprečno kakovost

"Pri cenah smo izgubili kompas. To ne bo minilo brez posledic," je letošnjo sezono na Jadranu za Večernji list komentiral nekdanji turistični funkcionar, ki je razmere primerjal s štirimi državami, v katerih je bil, s Črno goro, Albanijo, Makedonijo in Srbijo.

"Naše gostinstvo pri banalnih stvareh kot so cena kosa pice, kepice sladoleda in podobno v tekmi za hitrim zaslužkom, pri gostih vzbuja odpor," je dejal ter izpostavil, da pri tem niso izključene niti restavracije, ki dvignejo svoje cene tako visoko kot v restavracijah z Michelinovimi zvezdicami. Dodal je še, da veliko gostincev, predvsem poleti, postavlja visoko ceno za povprečno kakovost.

dezurni@styria-media.si

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 15
  • justin3 20:52 28.julij 2023.

    Ne razumem teh ljudi. Vse bi brezplačno. Zahteva pico, zdaj ne zahtevajo dodatnih krožnikov, ker so plačljivi in potem 6 kozarce in vrč vode iz pipe, polno leda in narezana limona brez računanja, zastonj. Poleg tega še od sosednje mize ...prikaži več poberejo sto Isto uporabo WC, pride avtobus, vsi na WC, pije itak nihče, porabijo vsaj 4 role papirja i n 4 toaletnega papirja,, pustijo odprto pipo, da voda teče v kanalizacijo, pustijo umazano, urinirajo zraven školjk in pisoarjev .... To je kultura "turistov" ?

  • Pierre 20:09 28.julij 2023.

    Bralec bi moral pred vstopom v lokal preveriti cenik, po plačilu pa zahtevat račun, DEBIL!!!

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 17:47 28.julij 2023.

    Nori so tisti ki to plačujejo.