Svet
78 ogledov

Hrvaški avtoklub: prestavite potovanje

Avtocesta PIC: A1/E61/E70 Ljubljana - Koper, viadukt Verd, pogled proti Ljubljana
Zaradi močnega vetra so bile na Hrvaškem po poročanju Hrvaškega avtokluba (HAK) okoli 18.00 ure še vedno zaprte številne ceste.

Popolnoma zaprt je del avtoceste A1 med predorom Sveti Rok in Posedarji. Zaprt je tudi Paški most in cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Zaradi gostega prometa pa nastajajo številni zastoji, na avtocesti A1 v zmeri Dubrovnika je pred Gornjo Pločo 6,5 kilometrska kolona, pred predorom Sveti Rok je enokilometrska kolona. V smeri Zagreba je pred Zadrom osemkilometrska kolona. Številne ceste pa so odprte le za osebna vozila.

Promet je povečan povečan tudi iz Hrvaške proti Sloveniji, povečujejo se tudi čakalne dobe na mejnih prehodih. Hrvaški avtoklub tako voznike poziva naj prestavijo potovanje, dokler se razmere ne umirijo.

Zaradi burje so bile odpovedane tudi številne trajektne linije:
- Trajektna linija 335 Prizna - Žigljen 
- Katamaranska linija 9309 Novalja - Rab - Reka
- Trajektna linija 338 Lopar - Valbiska
-Trajektna linija 831 Suđurađ-Lopud-Dubrovnik
-Trajektna linija 401 Ist-Olib-Silba-Premuda-Mali Lošinj brez pristajanja v pristanišču Olib
-Trajektna linija 532 Šibenik-Kaprije-Žirje brez pristajanja v pristanišču Žirje
- Katamaranska linija 9603 Split - Bol - Jelsa - katamaran bo šel po poti Split - Stari Grad brez pristajanja na Bolu in Jelsi
- Trajektna linija 638 Makarska - Sumartin

Zastoji tudi pri nas

Prometno informacijski center za državne ceste poroča o gostem prometu s krajšimi zastoji na primorski avtocesti med Uncem in Ljubljano v smeri Ljubljane zaradi povečanega števila vozil. Na severni ljubljanski obvoznici je zaradi prometne nesreče zaprt izvoz Nove Jarše iz smeri razcepa Koseze.
 
Povečan promet je še pred predorom Karavanke v smeri Avstrije, zaradi mejne kontrole, na cesti Podlehnik - MP Gruškovje proti mejnem prehodu in na cestah Izola - Portorož in Šmarje - Koper.
 
Na mejnem prehodu Dragonja je pri vstopu treba čakati približno 20 minut.
 
Preberite še:
 
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.