Svet
207 ogledov

Hrvaški avtoklub svetuje: Prestavite potovanje na morje

Burja na Hrvaškem Profimedias
Na Hrvaškem burja povzroča težave tako v cestnem kot pomorskem prometu. Na avtocesti Zagreb - Split je zaprt predor sv. Rok v obe smeri, zato je na priključku v smeri proti Splitu kolona vozil dolga že 41 kilometrov.

Če je le mogoče, potovanje proti morju prestavite, še vedno svetujejo v Hrvaškem avtoklubu. Seveda enak nasvet velja tudi za tiste, ki se z morja vračajo proti domu.

Zaradi burje je avtocesta med sv. Rokom in Posedarjem zaprta za ves promet. Zaprta sta tudi paški most in državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački.

Tako je včeraj pihala burja na otoku Pag:

Zaradi močne burje so za ves promet še vedno zaprte naslednje ceste:

  • Avtocesta A1 med vozliščema Sveti Rok in Posedarje v obe smeri ter med vozliščema Zadar 2 in Posedarje, prav tako v obe smeri.
  • Paški most
  • Cesta DC54 Maslenica - Zaton Obrovački.

V smeri Zagreba se vozila lahko preusmerijo na druge ceste pri vozlišči Zadar 2.

Vremenska napoved kaže, da bo močna burja pihala tudi vso soboto.

Promet po jadranski magistrali DC8 med Senjem in Sveto Marijo Magdaleno je dovoljen le za osebna vozila. 

Zaradi silovite burje še cedno ne vozijo trajekti na relacijah:

  • Prizna - Žigljen
  • Novalja - Rab - Rijeka 
  • Makarska - Sumartin
  • Katamaranska povezava Jelsa - Bol - Split deluje le na liniji Stari Grad - Bol – Split

Gneča tudi na cestah pri nas

Na podravski avtocesti med priključkom Zlatoličje in razcepom Draženci je kolona vozil dolga približno sedem kilometrov, na mejnem prehodu Gruškovje je treba za izstop iz države čakati približno eno uro. Zastoji so tudi na hrvaških cestah.

Na avstrijski strani pred predorom Karavanke proti Sloveniji je kolona vozil po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste dolga približno šest kilometrov.

Gost promet z zastoji je tudi na cestah Jelšane - mejni prehod Jelšane, Starod - mejni prehod Starod ter Šmarje - mejni prehod Dragonja. Na Obrežju morajo avtobusi za izstop čakati eno uro, osebna vozila pa na Dragonji 30 minut za izstop oz. 20 minut za vstop v Slovenijo.

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 1
  • eosss 12:29 16.julij 2016.

    A jbg, če piha kot pri norcih, ne moreš pomagat... mi smo že včeraj zjutraj stali v koloni 2,5ure, da smo prišli čez Sv. Rok, potem pa so dokončno zaprli...