Svet
16604 ogledov

Hrvaški kovanec za evro buri duhove

Hrvaški kovanec za en evro, kuna 24sata
Na hrvaškem kovancu za en evro bo kuna.

Avtor oblikovanja Stjepan Pranjković je za nagrado dobil 70 tisoč kun, kar je približno 9.300 evrov. A na spletu so mnogi prepričani, da je prekopiral fotografijo s spleta.

Po predstavitvi kovancev je nekdo na spletu našel fotografijo, ki je skoraj identična kuni na kovancu. Gre za drugi zadetek, če to vrsto kune vpišeš v spletni iskalnik in si poleg tega zaželiš, da je fotografirana s profila.

Zdaj so na spletu menda našli tudi avtorja fotografije, ki med drugim fotografira tudi na National Geographic. Nekdo mu je poslal sporočilo in zapisala, da upa, da ga je avtor oblikovanja za kovanec konktaktiral in mu plačal pravice za uporabo fotografije.

Ian H. Leach mu je hitro odgovoril. "Hvala, da ste mi sporočili. Nisem prepričan, kaj lahko storim, morda mi pošljejo brezplačen kovanec," je zapisal.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 4
 • Avatar Jaka Steiner
  jaka4 20:49 09.februar 2022.

  Sam sem prebral, da je ta Hrvat s kuno, kot predlogom, že umaknil svoj predlog kot motiv na evrskem kovancu.

 • robert73 13:29 07.februar 2022.

  To je avtorsko delo grafične umetnosti, ne pa fotografija: mar je Monalisa kraja modela? Slovenski Knežji kamen je last Avstrije in ni smel biti na slovenskem denarju, tudi ime Makedonija je od Grkov, tudi Tesla ni od države Srbije (kjer ...prikaži več je mimogrede Tesla preživel le en dan v življenju), itd, moraliziranje na kubik!

 • jozicamurn 19:05 05.februar 2022.

  Hrvat je tat, ukradli kuno z interneta in ukradli Teslo Srbom, kaj bi še lahko pričakovali od njih, ki so nam ukradli kraški Teran, Kranjsko klobaso, itd.

Sorodne novice