Svet
4165 ogledov

Hrvaški obrambni minister vpleten v nesrečo, v kateri je ena oseba umrla

Nesreča na Hrvaškem 24sata
Ministra so hudo poškodovanega odpeljali v bolnišnico.

Hrvaški minister za obrambo Mario Banožić je bil davi udeležen v prometni nesreči blizu Vinkovcev na vzhodu države, v kateri je umrla ena oseba. Minister je utrpel poškodbe glave in možganov ter so ga že prepeljali v bolnišnico. Po besedah tiskovnega predstavnika vlade ni v smrtni nevarnosti, poročajo hrvaški mediji.

"Danes ob 6.15 smo prejeli obvestilo o prometni nesreči na državni cesti DC-55 pri izvozu iz Vinkovcev proti Županji, v kateri sta bila udeležena kombi in osebno vozilo. Voznik kombija je v nesreči umrl, voznika osebnega vozila pa so zaradi poškodb prepeljali v Splošno županijsko bolnišnico Vinkovci," je sporočila hrvaška policija. Dodala je, da preiskava nesreče poteka.

Da je osebno vozilo, udeleženo v prometni nesreči vozil Banožić, je potrdilo hrvaško obrambno ministrstvo.

Tiskovni predstavnik vlade Marko Milić je sporočil, da je Banožić utrpel hude poškodbe, a da ni v smrtni nevarnosti. Navedel je še, da ga bodo še danes premestili v klinični center v Osijeku, poroča hrvaški spletni portal Index.hr.

Po navedbah hrvaškega medija 24sata naj bi se Banožić odpravljal na lov, med prehitevanjem tovornega vozila pa trčil v kombi. Navedb portala za zdaj še niso uradno potrdili.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Antivaxer 15:14 11.november 2023.

    "Na poti proti ubijanju živali, je sproti ubil še človeka". Tako nekako je nekdo komentiral na enem hr portalu. Drugače pa: ko se voziš po sloveniji, te tu in tam prehiti kaka budala. Ko se pa voziš po Hr, te ...prikaži več prehitevajo vse budale! Nihče ne spoštuje omejitve hitrosti!

  • jakec1575 12:35 11.november 2023.

    Ne skrbite. Kradeze bo uprizoril teroristicni napad s kombijem na ministra po levem pasu. Storilec je itak mrtev.

  • Ender3 12:14 11.november 2023.

    Pa se ga je predsednik Milanović končno rešil..Stalno je bil deležan kritike, Plenković pa ga je vseskozi branil..