Svet
100370 ogledov

Hrvat o izginotju Maddie: Ko sem videl fotografijo, sem se spomnil

izginotje Madeleine Maddie McCann Epa
Hrvat se dobro spominja ženske, ki jo iščejo s tiralico. Nemška policija še vedno poziva vse, ki bi karkoli vedeli o izginotju Maddie McCann ali bivanju Christiana Bruecknerja na Portugalskem, da spregovorijo.

Interpol s tiralico išče žensko, ki je bila leta 2007 v zvezi s Christianom Bruecknerjem, za katerega sumijo, da je odgovoren za izginotje Madeleine McCann v portugalskem letovišču Praia da Luz. Za žensko se je izgubila vsaka sled. Nakscije Miftari je bila stara okoli 17 let, ko je bila v razmerju z Bruecknerjem. Policija je prepričana, da bi lahko prav ona imela ključne dokaze, ki bi lahko pripeljali do odgovora na vprašanje, kaj se je zgodilo z Maddie. 

“Ko sem v medijih videl fotografijo, sem se spomnil, da je ona vsak dan sedela v prostoru za kioskom, kjer je delal Christian. Že takrat so sosedje veliko govorili, saj veste, kako to je. Nenavadno in sumljivo jim je bilo, da se mladoletnica tako intenzivno druži s starejšim moškim,” je Hrvat iz nemškega Braunschweiga povedal za 24sata. Hrvat je delal v restavraciji, ki je nekaj deset metrov oddaljena od kioska, v katerem je delal Brueckner. 

Ali je njena družina vedela, kje je in kaj počne, ne ve. “Bila je to velika družina, deset otrok je bilo. Poznal sem njenega očeta, pred desetimi leti je umrl. Odkar je Christian v zaporu, jih nisem videl in nihče ne ve, kam so se odselili,” je povedal.

Madeleine McCann Svet Policija našla osumljenca v primeru izginotja male Maddie

Prepričani, da je Maddie mrtva

Maddie McCann Portugalska | Avtor: Epa Epa
Nemški preiskovalci so za BBC potrdili, da imajo dokaze, da je Madeleine McCann mrtva, a to ni dovolj, da bi osumljencu lahko sodili. "Imamo dokaze, zaradi katerih verjamemo, da je osumljenec odgovoren za Maddiejino smrt, a v tem trenutku ti dokazi niso dovolj, da bi lahko šli na sodišče," je povedal Hans Christian Wolters

Dokazi so po njegovih besedah dovolj trdni, da lahko rečejo, da je deklica mrtva, in dovolj trdni, da lahko za njeno smrt obtožijo točno določenega posameznika. Opozoril je, da to še ne pomeni, da se bo njihova preiskava končala z dejansko obtožnico. "Smo optimistični, da bo v našem primeru drugače, a potrebujemo več informacij," je pozval vse, ki bi imeli pomembne informacije, da stopijo v stik z njimi.

Na podlagi do zdaj zbranih dokazov, naj bi vedeli, kaj se je zgodilo z deklico, ne vedo pa, kje naj bi se nahajalo njeno truplo. 
Osumljenec, ki trenutno prestaja 15-mesečno kazen zaradi preprodaje drog, je zaprosil za predčasni izpust, ker je odsedel dve tretjini omenjene kazni. Poznavalci menijo, da bo njegova prošnja zavrnjena, saj je bil lani obsojen na 7 let zapora zaradi posilstva Američanke v kraju Praia da Luz. Sodba še ni pravnomočna. 

Policija preiskuje tudi morebitno vpletenost Bruecknerja v izginotje še najmanj dveh otrok. 

Maddie McCann Portugalska Neverjetno Svet Bodo osumljenca za Maddiejino izginotje izpustili iz zapora?

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4
  • Waltter 23:03 03.julij 2020.

    Ampak ne glede na vse se Hrvat spomni in to je dobro

  • sam50 08:07 11.junij 2020.

    Toliko let tavanja v temi,zdaj pa se kar po vrsti najdejo pacienti,ki se spomnejo....v prvi vrsti pa sta zame odgovorna starša,ki sta pustila svoje otroke same v apartmaju in odšla popivati z družbo....

  • Avatar Senkiolla
    Senkiolla 01:48 11.junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == www.Hosset.Com