Svet
16856 ogledov

Policija našla osumljenca v primeru izginotja male Maddie

madeleine-dolga Žurnal24 main
Trinajst let po izginotju takrat triletne Madeleine McCann iz letovišča Praia da Luz na Portugalskem je policija sporočila, da imajo osumljenca.

Britanski mediji poročajo, da so identificirali novega osumljenca v primeru izginotja Madeleine McCann. Osumljenec je trenutno v nemškem zaporu. Šlo naj bi za 41-letnega moškega, ki je bil v noči, ko je Maddie izginila v bližini letovišča.

Kot navaja britanski Guardian, naj bi moški opravil telefonski klic, ki ga umešča na kraj izginotja, le dobro uro preden je Maddie izginila. Takrat je bil moški star 30 let, čeprav bi mu po videzu lahko prisodili pet let manj. Med leti 1995 in 2007 naj bi živel na Portugalskem, z nekaj krajšimi prekinitvami, ko je bil v Nemčiji. 

Britanska policija je objavila telefonsko številko, ki jo je leta 2007 uporabljal moški, in številko, s katere je prejel prej omenjeni klic. Objavili so tudi fotografijo vozila, ki ga je imel takrat v lasti. Policija je prosila javnost za pomoč pri iskanju novih informacij. 

Kate Gerry McCann Madeleine McCann | Avtor: Reuters Reuters
Kate in Gerry McCann sta se v izjavi zahvalila policiji, ki še ni obupala nad tem, da bi našli Maddie. "Vse, kar sva si želela, je, da bi jo našli, odkrili resnico in pripeljali odgovorne pred roko pravice. Nikoli ne bova obupala nad tem, da bi našla Madeleine živo. A ne glede na to, kakšen bo izid, morava vedeti, da najdeva notranji mir."

Policija naj bi se do pomembnih informacij dokopala po tem, ko so leta 2017 prosili javnost za pomoč. Sodelovanje med britanskimi, portugalskimi in nemškimi policisti naj bi obrodilo sadove. S pomočjo ogromnih naporov, ki so jih vložili v preiskavo, so dobili odgovore o tem, kaj je osumljenec počel na Portugalskem. 

Moški naj bi dan po dekličinem izginotju kombi, ki ga je imel na Portugalskem, registriral v Nemčiji na ime neke druge osebe. Policisti upajo, da bo kdo prepoznal tako kombi kot vozilo znamke Jaguar, ki ga je moški prav tako uporabljal. 

Policisti so vse, ki poznajo osumljenca in imajo informacije, ki bi lahko bile pomembne za preiskavo, da spregovorijo. 

Portugalska policija je primer Madeleine McCann pospravila v arhive. Deset let po ugrabitvi Svet Deset let po ugrabitvi spregovorila varuška Madeleine McCann

dezurni@zurnal24.si

 


 

Komentarjev 2
Sorodne novice