Svet
15583 ogledov

"Maddie ne bodo našli, njeno telo je na dnu vodnjaka"

Madeleine McCann Praia da Luz Reuters
Nekdanji londonski policist je prepričan, da je nadaljevanje iskanja pogrešane Madeleine McCann brezpredmetno.

Colin Sutton, detektiv, ki je zavrnil možnost, da bi vodil ekipo, ki preiskuje izginotje Madeleine McCann, meni, da je "skoraj nemogoče", da bi deklico našli. Prepričan je, da je njeno telo verjetno v enem od 600 starih vodnjakov na območju kraja, kjer je deklica izginila. 

Sutton meni, da je iskanje "nehvaležna naloga". Kljub temu da preiskava še traja in da so jo podaljšali za šest mesecev in ji namenili 150.000 funtov. 

Potrebovali bi zelo specifične informacije, da bi lahko zožili iskanje. Območje Praia da Luz ni gosto naseljeno, na najem je veliko starih vodnjakov. Poleg tega je veliko predelov, kamor ljudje le redko zaidejo. "Zelo lahko bi bilo tam kaj skriti in pričakovati, da za to ne bo nihče izvedel," je dejal Sutton. Če ne bo spregovoril kdo, ki ve, kaj se je Maddie zgodilo, je le malo upanja, da bo zgodba dobila svoj epilog. 

Z njim se strinja tudi forenzični strokovnjak David Barclay. Meni, da je "Praia da Luz kraj, kjer je najlažje skriti truplo". 

Madeleine McCann je 3. maja 2007 izginila iz apartmaja, v katerem je bila skupaj z družino. Njena starša sta zvečer šla na večerjo, ko sta se vrnila v apartma, deklice ni bilo v apartmaju. Starša še vedno upata, da bosta našla hčerko.   

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.