Svet
16 ogledov

Hrvata "prodajala" hčer

Otrok potrebuje varnost, pa tudi prostor za rast. Žurnal24 main
Hrvaška starša sta v internetnem oglasu "prodajala" hčer. Razlog: rast švicarskega franka.

Na neki spletni strani sta starša objavila oglas, v katerem sta zapisala, da zaradi težav z rastjo švicarskega franka, na katerega je vezan njun kredit, prodajta 22-mesečno hčerko po imenu Franka. Zaradi rasti franka jih lahko namreč doleti deložacija.

"Ker imava dve hčerki (starejša je rojena novembra 2007, ko je bil švicarski frank vreden 4,40 kune), sva se z ženo odločila, da bova eni hčerki omogočila normalno življenje. Upava, da bo Franka prišla v dobre roke in bo imela lepo življenje," je pisalo v oglasu. Deklico sta opisala kot pametno, razigrano, rada jé in spi. Kot velik plus sta navedla dejstvo, da je že prebolela vodene koze. "Zelo skromna je, brez težav nosi čevlje in sandale starejše sestre in se ne pritožuje, ko poleti hodi bosa. Ni zelo navezana na svoje starše, saj njeni visoko izobraženi starši delajo od jutra do mraka, zato bo prilagajanje na novo družino zelo preprosto," so še dodali.

Prednost dajeta kupcem iz Nemčije, skandinavskih držav, Avstralije, Kanade ter drugih pravno in ekonomsko urejenih držav. Med drugim sta se zahvalila tudi svojemu "sponzorju", zagrebški banki, ki jima je "sedemkrat v štirih letih zvišala obrestno stopnjo". Pozabila pa nista niti na Iva Sanaderja in Jadranko Kosor.

Oglas je bil mišljen kot prikaz hudih stisk večjega števila državljanov Hrvaške, sta še zapisala ob koncu. Kmalu po objavi so oglas s spletne strani umaknili.

Komentarjev 3
  • trimix 15:08 13.avgust 2011.

    vama pomen besed satira in sarkazem ni ravno znan, recesija in križar?

  • recesija 12:58 13.avgust 2011.

    Komunista. Kako vem? Komunisti bi prodali svojo družino za dosego svojih ciljev.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 11:09 13.avgust 2011.

    Kdo bo pa kupil malo šahistko,edino mogoče uni,ki kuhajo žajfo iz tamalih otrok??