Svet
19917 ogledov

Hrvati kaznovali tudi dva Slovenca

Hrvaška plaža Profimedia
Hrvaška pomorska policije je kaznovala 21 voznikov plovil zaradi glisiranja na razdalji manj kot 300 metrov od obale.

Hrvaški policisti so od začetka tedna ustavili 21 voznikov čolnov, ki so z glisiranjem kršili zakone pri otokih Lošinj, Rab, Cres in Krk. Kaznovali so devet Nemcev in tri državljane Avstrije, denarne kazni so dobili tudi po dva Slovenca, Čeha in Italijana ter po en državljan Madžarske, Slovaške in Švice, so danes zapisali na spletni strani policije s sedežem na Reki.

Pozvali so vse navtike k spoštovanju prometnih predpisov na morju zaradi svoje osebne varnosti in varnosti drugih oseb. Vse kopalce so prav tako opozorili, naj ne plavajo zunaj označenih območij. Če plaže niso omejene z bojami, naj plavalci ne plavajo dlje kot sto metrov od obale. Prav tako so potapljače spomnili, naj ustrezno označijo svojo navzočnost.

Kot so dodali, so pri otoku Cres denarno kaznovali tudi italijanskega državljana, ki ni imel dovoljenja za športni ribolov.

Covid-19 Covid-19 Slovenija "Največ uvoženih primerov v zadnjem tednu je s Hrvaške"

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 3
  • munja 21:30 12.julij 2020.

    Prenizke kazni. Če bi jih močno udarili po žepu, bi se morda zbudili.

  • Janez 07:35 11.julij 2020.

    Mislim, da je takšne objestneže treba ostreje kaznovati. Striktno je treba označiti območja za kopanje in iz njih izgnati plovila na motorni pogon, sedaj je namreč tega smetja med plavavlci enostavno preveč in zaradi tega se tudi ne počutim dobro ...prikaži več na hrvaški obali. Počutim se ogroženega ko motorna plovila vozijo med plavalci!!

  • jakec1575 22:24 10.julij 2020.

    Zakaj je morala umreti 26-etna avstrijka?? kje so jim mozgani.