Svet
25 ogledov

Hrvati podražili trajekte samo za turiste

trajekt Hrvaska Goran Kovačić/Pixsell
Na Hrvaškem so znova tik pred začetkom poletne turistične sezone zvišali cene trajektnih vozovnic.

Trajektne vozovnice so od danes na Hrvaškem dražje za 20 odstotkov. Vendar pa podražitev ne velja za vse – dražje vozovnice bodo do konca septembra plačevali samo turisti.

Kljub temu da lokalni prebivalci ne bodo občutili podražitve, se jezijo tudi oni. "Sramotno je, da se turistična država tako obnaša do turistov. Sramota!" je za Dnevnik HRT dejal prebivalec Brača. Za od kar 40 do 100 odstotkov pa se bodo povišale cene za hitre ladijske prevoze.

Cene je povišalo hrvaško ministrstvo za promet, ki napoveduje tudi, da bo zmanjšalo subvencije za ladjarje.

Komentarjev 6
  • yorky 21:04 02.junij 2013.

    Ko smo mi uvedli vinjete, so se Hrvatarji pritoževali kako so drage, čeprav so se oni lahko cel mesec vozili po vseh naših Slovenskih cestah. Jaz pa sem moral lani sam do dopusta in nazaj plačati 50 eur, da sem ...prikaži več bil na dopustu. Žalostno in sramotno, ker ne znajo nič drugega kot samo lupiti turiste, ki so lahko sploh lahko veseli, da jih še kdo obišče, čeprav jih vsako leto čedalje manj. Z komerkoli se pogovarjam, kakšna Hrvaška, za tako ceno, grem raje kam drugam, kjer ti ponudijo veliko več za podobno ali še nižjo ceno. Sam kar se pozna, dražji letalski prevoz. Zuni ne poznajo light allinclusive!!!!?????????

  • Žurnalček 15:14 02.junij 2013.

    Stvar je popolnoma enaka kot pri vinjetah. Cene morajo biti za vse enake, lahko pa so za domačine samo brezplačne,ampak brez subvencij ladjarjem .

  • maresem 09:56 02.junij 2013.

    Nič se ne motiš. Itak je bolje imeti za soseda tata, kot hrvata.