Svet
1881 ogledov

Huda nesreča reševalnega vozila in avtobusa, polnega otrok

reševalno vozilo rešilec Italija Epa
Čelno trčenje avtobusa in reševalnega vozila.

Kot poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, se je v sredo v predoru pri mestu Urbino zgodila huda prometna nesreča, kjer so življenje izgubile štiri osebe. 

Na državni cesti v predoru Ca' Gulino sta čelno trčila polno reševalno vozilo in avtobus, kjer se je na izlet pod vodstvom škofije San Benedetto-Ripatransone-Montalto Marche peljalo 38 otrok. Po hudi nesreči se je reševalno vozilo vnelo, življenje so izgubili vsi potniki v tem vozilu. 

Umrli so potniki reševalnega vozila: šofer, zdravnik, bolničar in 80-letni pacient, ki so ga peljali v bolnišnico v Urbino. Potniki avtobusa pa so se rešili brez hujših posledic, otroci so avtobus in predor zapustili v spremstvu spremljevalcev. Zaradi poškodb in lažje zastrupitve z dimom so v bolnišnici pregledali le sedem oseb, med njimi so bili štirje otroci.

Kaj je pokazal posnetek nesreče?

Sodeč po posnetkih, je reševalno vozilo v ovinku znotraj predora vsaj delno zapeljalo na nasprotni pas in tako čelno trčilo v sprednji del avtobusa. Kot poroča Ansa, so potekale preiskave še včeraj pozno zvečer. 

nesreča Salt Creek Indiana Kakšna sreča! Svet Ribiča opazila nekaj v daljavi, sledil je čudež Črna gora policija Tragično Svet Strašna nesreča v Črni gori, med žrtvami ženin in nevesta

Škofija San Benedetto-Ripatransone-Montalto Marche je v sporočilu po nesreči izrazila "najgloblje sožalje družinam žrtev". 

"Globoko smo užaloščeni zaradi izgube naših delavcev v tej tragični nesreči," pa je sporočilo vodstvo lokalne zdravstvene enote Pesaro Urbino: "Svoja življenja so posvetili skupnosti in bolnikom."

Štiri žrtve tragične nesreče

Ena izmed žrtev je bil 42-letni zdravnik albanskega porekla. V nesreči je tragično preminila tudi 49-letna medicinska sestra in voznik reševalnega vozila star 59 let. V nesreči je umrl tudi bolnik rojen leta 1938. 

"Zdravstveno osebje, ki dela v reševalnem vozilu, vsak dan tvega svoja življenja in jih namenja bolnikom. So tihi in vsakodnevni junaki: danes so trije pri opravljanju svoje dolžnosti preminuli, " je ganljivo sporočilo deželnega svetnika za zdravstvo Filippa Saltamartinija. "Biti moramo hvaležni vsem tistim, ki se vsak dan s pogumom in nesebičnostjo postavljajo v službo skupnosti," zaključuje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.