Svet
44113 ogledov

Hude težave v Avstriji. Prihaja to k nam?

Sneg
Močno sneženje je v delih Avstrije ponoči povzročilo kar nekaj težav.

V vzhodni Tirolski je brez elektrike ostalo okoli 2500 gospodinjstev, z juga Solnograškega in avstrijske Koroške pa poročajo predvsem o težavah v prometu. Predvidoma do popoldneva bo tako zaprt predor Katschberg, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V vzhodni Tirolski so se pod težo snega lomila drevesa, ki so poškodovala električno napeljavo in ovirala promet. Brez elektrike je ostalo okoli 2500 gospodinjstev v desetih občinah, med drugim vsa gospodinjstva v dolini Villgratental.

Na jugu Solnograškega pa je sneg povzročal težave predvsem v prometu. Med drugim so podrta drevesa ovirala promet na regionalnih cestah. Na turski avtocesti pa je obtičalo več tovornjakov, kar je potem oviralo cestne službe pri čiščenju cestišča. Zaradi teh težav bo predvidoma do popoldneva zaprt tunel Katschberg.

Zaradi grožnje, da bi se podprla drevesa, pa so na avstrijskem Koroškem zaprli več cest. Ponekod je obvezna uporaba verig. V deželi bodo ostale zaprte tudi nekatere šole in vrtci, saj zaradi slabih razmer na ceste niso poslali šolskih avtobusov.

Sneg Napoved Slovenija Vreme: V tem delu Slovenije lahko pričakujete sneg v nižinah

Sneg | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar VseOK
    VseOK 11:28 13.november 2019.

    To zato pišejo, da bo folk menjal letne gume za zimske, tako da bodo lahko v največjem nalivu bolj varni. za vse gume in nasploh se zimska pnevmatika zelo slabo obnese na mokrem cestišču.

  • mucek4 11:11 13.november 2019.

    To pa ni mogoče. V Avstriji se pa to ne dogaja. Sploh pa ne, ker je to razvita država. In sploh ne, ker pravzaprav dežuje. #sarkazem Ko bo nekaj podobnega na vrhniškem klancu si preberite zgornji komentar :)

Sorodne novice