Svet
4462 ogledov

Identificirali še posmrtne ostanke zaročenca umorjene blogerke

izginotje Gabby Petito Profimedia
FBI je potrdil, da posmrtni ostanki, najdeni v rezervatu Carlton, pripadajo zaročencu umorjene blogerke Gabby Petito.

Urad FBI v Denverju je v četrtek sporočil, da so ostanki, najdeni dan prej v naravnem rezervatu na Floridi, ostanki Briana Laundrieja, poročajo ameriški mediji. Laundrie je izginil prejšnji mesec, in sicer le nekaj dni po tem, ko je bila za pogrešano prijavljena njegova zaročenka, blogerka Gabby Petito.

Lokalna detektiva sta obiskala North Port na Floridi, dom Laundriejevih staršev, tik preden je FBI objavil svoje ugotovitve. Tiskovni predstavnik policije je tako v sredo potrdil, da so Laundrijeve posmrtne ostanke našli "približno 2 do 3 milje znotraj rezervata Carlton ali približno 45 minut hoje" od vhoda v park Myakkahatchee Creek. Včeraj pa je FBI izdal, da je njegovo identifikacijo potrdila zobozdravstvena kartoteka, nekaj ur po tem, ko je policija v North Portu našla posmrtne ostanke.

Preiskovalci so ob Laundrijevih posmrtnih ostankih odkrili tudi oblačila, za katera se domneva, da so skladna z opisom, kar je 23-letnik nosil 13. septembra, odkar je bil pogrešan. Po navedbah posebnega zastopnika FBI Michaela McPhersona so v sredo preiskovalci v bližini posmrtnih ostankov našli tudi Brianova nahrbtnik in zvezek.

"Chris in Roberta Laundrie sta bila obveščena, da so posmrtni ostanki, najdeni včeraj v rezervatu, res Brianovi," je ob novici dejal družinski odvetnik Steven Bertolino. "Zaenkrat nimamo več komentarjev in vas prosimo, da v tem času spoštujete zasebnost Laundrijevih," je dodal.

Odvetnik družine Petito Richard Stafford je dejal, da zaradi žalovanja ne dajejo intervjujev: "Gabbyna družina bo dala izjavo ob ustreznem času in ko bo čustveno pripravljena," je povedal.

izginotje Gabby Petito Svet Znan vzrok smrti mladega dekleta, zaročenca še vedno ni

Spomnimo, manj kot teden dni po tem, ko je Brian Laundrie prejšnji mesec izginil, so oblasti v Wyomingu našle Gabbyjine posmrtne ostanke v nacionalnem gozdu. Po raziskavah pristojnih naj bi se par prepiral, 22-letnica pa je bila kmalu zatem zadavljena. Laundrie, ki se je vrnil v dom svojih staršev na Floridi, ni hotel govoriti s pristojnimi. Zatem, ko je staršem najavil, da gre na pohod v naravni rezervat, se ni več vrnil. Sicer ni bil obtožen za Gabbyjino smrt, čeprav je bil obtožen domnevne uporabe dveh tujih bančnih računov, v roku dveh dneh po njenem umoru.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • David_Boyle 16:21 22.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦