Svet
9212 ogledov

Ikea pričakuje te težave

otvoritev Ikea Ljubljana Saša Despot
Švedski pohištveni velikan pričakuje težave v prihodnjem letu.

Švedski pohištveni velikan Ikea se je v minulem poslovnem letu, ki se je zaključilo avgusta, kljub težavam v dobavnih verigah vrnil na predkoronske ravni poslovanja. Zabeležil je 41,9 milijarde evrov prihodkov, kar je šest odstotkov več kot leto prej in odstotek več kot v poslovnem letu 2019. 

"Ni bilo lahko. Zagotavljanje polnih trgovin in skladišč je bil velik izziv," so v poslovnem poročilu zapisali v družbi Inter Ikea, ki je del švedske skupine. Težave v dobavnih verigah pričakujejo tudi v novem poslovnem letu.

Ob postopnem vnovičnem odpiranju gospodarstva po pandemiji covida-19 so imeli dobavitelji velike težave z dohajanjem rasti povpraševanja, so poudarili v družbi in izpostavili predvsem pomanjkanje ladijskih zabojnikov, zaradi česar je blago obstalo v pristaniščih.

Kljub težavam je šestodstotno rast prihodkov beležila tudi Skupina Ingka, ki obvladuje 378 od 422 Ikeinih trgovin po vsem svetu, navaja francoska tiskovna agencija AFP. Rast so spodbudili predvsem spletna prodaja in spremembe nakupovalnih navad potrošnikov. Veliko ljudi je bilo namreč prisiljenih delati od doma, zato se je povečalo povpraševanje po pisarniškem in vrtnem pohištvu ter opremi za skladiščenje, je poročilo povzela AFP.

otvoritev Ikea Ljubljana Spremembe Svet Ikea uvaja nekaj novosti, ukinila naj bi, kar gre mnogim na živce

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 11:03 15.oktober 2021.

    Ja pa kaj? Ne bo edini z težavami .