Svet
6 ogledov

Iran: Medijske sovražnike čaka šah mat

Žurnal24 main
Iran je tuje medije obtožil, da so govorci "izgrednikov".

Iranske oblasti menijo, da predstavniki tujih medijev ubogajo ukaze svojih držav. Nekatere države so obtožili, da podpirajo "nelegalne proteste".

 

Prepoved za medije

Iran je v torek tujim medijem prepovedal spremljati "nedovoljene" shode. Ob tem so imeli v mislih shode v podporo poraženemu predsedniškemu kandidatu Miru Hoseinu Musaviju.

Teheran je tujim medijem svetoval, "naj spremenijo svoje delovanje glede dogodkov v Iranu", saj drugače "sovražnike iranske enotnosti zagotovo čaka šah mat", so še sporočili z iranskega zunanjega ministrstva.

Novi protesti
V središču Teherana se je danes znova zbralo več deset tisoč privržencev Mira Hoseina Musavija. Ti so v mestu zasedli ulice in trge ter zahtevali ponovitev volitev.

Po navedbah očividcev so protestniki nosili črna in zelena oblačila – črna barva naj bi simbolizirala žalovanje za žrtvami protestov, zelena pa je barva iranske opozicije.

Protesti proti izidom volitev, na katerih je uradno zmagal dosedanji predsednik Mahmud Ahmadinedžad, sicer potekajo že peti zaporedni dan.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.