Svet
3713 ogledov

IS izvedla nov napad

Irak, Vojak, Islamska država Profimedias
Napad je izvedlo več samomorilskih napadalcev.

Tarča napada samomorilskih napadalcev Islamske države je bilo poslopje libijskega zunanjega ministrstva v Tripoliju. Pri tem so bili ubiti najmanj trije ljudje, med njimi tudi visoki uslužbenec ministrstva. Še 21 ljudi je bilo ranjenih. OPo poročanju agencije AFP je odgovornost za napad že prevzela Islamska država.

Napad se je začel z eksplozijo avtomobila bombe v bližini ministrstva, kar pa je bila le diverzija, da je na območje eksplozije privabila več pripadnikov varnostnih sil izpred ministrstva, v katerega so vdrli napadalci.

Eden se je potem razstrelil v drugem nadstropju ministrstva, še en je umrl, ko mu je razneslo kovček z eksplozivom. Tretji napadalec pa je bil ubit v strelskem spopadu, so pojasnili predstavniki libijskih specialnih sil.

Pri tem so bili ubiti najmanj trije ljudje, med njimi tudi diplomat, ki je bil vodja oddelka na ministrstvu, je sporočil zunanji minister Tahar Siala.

Odgovornost za napad je prevzela IS, ki se je pohvalila, da so napad izvedli "trije borci kalifata", ki so bili oboroženi s samomorilskimi jopiči in avtomatskim orožjem.

Notranji minister Fathi Baš Aga je na novinarski konferenci nato priznal, da je varnostna situacija v državi "izven nadzora". Dodal je, da se zavedajo, da je to idealno gojišče za skrajne skupine, kakršna je tudi IS, ki je vse bolj dejavna v tej državi na Severu Afrike.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • maresem 11:20 26.december 2018.

    Levičarska IS spet na pohodu.

  • Lavdan 11:02 26.december 2018.

    Vsem se kolca po Gadafiju, Huseinu in drugih diktatorjih.