Svet
1934 ogledov

Napad Islamske države

Islamska država
Napadalca sta bila oborožena z noži.

Dva napadalca, oborožena z noži, sta vdrla v policijsko postajo v mestu Šali v Čečeniji, pri čemer sta ranila dva policista. Nato so napadalca ubili, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočil čečenski voditelj Ramzan Kadirov.

Podrobnosti o napadu v mestu Grozni medtem niso pojasnili. So pa mediji poročali, da je napadalec z avtomobilom zapeljal v tri prometne policiste, ki so bili pri tem ranjeni.

Kadirov je na svojem profilu na družbenem omrežju Telegram zapisal, da so bili napadalci "nevtralizirani" in da so razmere v Groznem in Čečeniji "povsem mirne".

Čečenski voditelj, ki se danes mudi na obisku v Savdski Arabiji, je dejal, da je za napade kriva ekstremistična propaganda, ki "zmeša mlade moške".

Odgovornost za napade je prek svoje tiskovne agencije Amak sicer že prevzela skrajna skupina Islamska država.

Nemška najstnica v IS Nemška najstnica v IS Svet Šokantno sporočilo najstnice, ki je pobegnila v IS Napad z nožem Svet Za napad v Parizu odgovornost prevzela Islamska država

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.