Svet
10057 ogledov

Šokantno sporočilo najstnice, ki je pobegnila v IS

Nemška najstnica v IS
Linda Wenzel, ki je pri 15-tih letih pobegnila iz Nemčije in se pridružila Islamski državi, je policiji predala zaskrbljujoče sporočilo.

Najstnica Linda Wenzel, ki je bila nedavno prijeta v Iraku, je med zaslišanjem policiji povedala, da bo v njeni državi in po vseh Evropi prišlo še "do številnih terorističnih napadov".

Najstnico so prijeli v Mosulu, ki ga je iraška vojska pred tem osvobodila iz rok džihadistov. Grozi ji zapor, v najslabšem primeru celo smrtna kazen. V Bagdadu se je sestala s svojo mamo, zdaj pa v zaporu čaka na svojo nadalnjo usodo.

Pobegla najstnica Pobegla najstnica Svet "Bodi srečna, da te nismo obglavili"

Opozorilo o možnih terorističnih napadih je preko spletnih omrežij poslala v svojo rodno deželo. "Glede na to, da vem, da bodo ta soročila brali tudi policisti in preiskovalci, želim dodati nekaj beesed za te umazane pse. Sledijo še številni napadi," je napisala v sporočilu, za katerega niti ni jasno, kako ga je sploh poslala oziroma kako je prišla do dostopa do interneta, piše Daily Mail.

Policija meni, da je bila po pobegu iz Nemčije sprva v Siriji, potem pa je z borci Islamske držve odšla v Irak. "Vedno sem bila v zaprtih prostorih, v hišah, nikoli nisem nosila ali uporabljala orožja," je zatrdila preiskovalcem. Našli so jo v porušeni hiši, poškodovano in samo.

Njena  mama je za nemški ARD povedala, da je v njene prvem telefonskem kontaktu po mesecih tišine povedala, da "ne ve, kako ji je na pamet prišla ta neumna ideja" in da ji je žal, da je pobegnila.

Kot dodaja Daily Mail, ji trenutno grozi najmanj deset let zaporne kazni.

Irak, Vojak, Islamska država Opozorilo iz Nemčije Svet "Prihaja nova nevarnost"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • jozicamurn 10:35 25.december 2017.

    Ko je morila skupaj z ostalimi in ko ga je sprejemala z vseh strani v svojo liberalno sprijeno nagnusno rit je bilo pa vse vredu, sedaj pa prosi odpuščanja? Šus in še enkrat šus just in case.

  • erikkk 13:06 23.december 2017.

    Zate dekle je edina odrešitev alah kateremu si se predala... ko enkrat poklekneš pred satanom si za vednbo njegova ... žal ...