Svet
2300 ogledov

Prijeli Hrvata, ker je novačil skrajneže

Francoska policija
1/2
Epa
Poleg 27-letnika je policija prijela tudi njegovo dekle.

V skupni akciji francoske in švicarske policije je bilo prijetih deset ljudi, zaradi suma, da načrtujejo teroristični napad v Franciji. Med njimi je tudi švicarski državljan, po rodu Hrvat iz Bosne in Hercegovine Milutin Jakovljević, ki je na internetu novačil mlade za skrajni islamizem. 

Policija je po poročanju francoskih medijev večino izmed deseterice prijela na področju Pariza, Jakovljevića pa na švicarski meji. 

Irak, Vojak, Islamska država Izročitev Svet BiH nevarnega džihadista izročila ZDA

Francoska policija je prijetje opisala kot "tampirano bombo", ni našla nobenega orožja, trojica izmed prijetih pa je priznala, da so "privrženci" skrajne islamistične skupine Islamska država. 

Prijeli tudi njegovo dekle

Jakovljević je po pisanju medijev 27-letni švicarski državljan s stalnim prebivališčem v Lausannei, kjer živi s 23-letno Kolumbijko, ki so jo prav tako prijeli v sklopu protiteroristične operacije. 

Francoska policija | Avtor: Epa Epa

Pod imenom Abd'al Muhaymin Al-Bosnie je bil, tako kot preostali prijeti, zelo aktiven na družbenih omrežjih in je vzpostavil kontakte s posamezniki iz Francije. Sumijo, da je imel pomembno vlogo na islamističnem portalu Telegram in mreži Ansar At-Tawhid. 

Islamska država Prijet v Sarajevu Svet Šef obveščevalne službe IS

Rodil se je v času vojne v Bosni in Hercegovini, ko je bil star tri leta se je z mamo in mlajšim bratom preselil v Švico, kjer je odrasel v  Yverdon-les-Bainsu. Preden se je leta 2014 spreobrnil v islam in se radikaliziral se je oblačil kot raper in na internetu objavljal pod psevdonimom "Malakoff".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Timotejka 23:20 14.november 2017.

    https://www.youtube.com/watch?v=UTr1JDneynE Vsi Hrvati so verski fanatiki. Samo muslimani pa niso. Tu nekaj smrdi.

  • MihaPu 18:58 14.november 2017.

    Zanimivo, po imenu in priimku pa je najverjetneje Srb? Srb, ki je šel v islam je lahko samo psiho-retardiranec ali pa je cigan z islamskimi koreninami. Smešno. Še bolj smešno pa je, da Hrvatom ne verjamem niti ko nosijo darila.