Svet
48 ogledov

Islamska država stopnjuje barbarske metode

Islamska država, obglavljenje, križ Youtube Fotografija je simbolična.
Pripadniki ekstremistične Islamske države, ki je že tako poznana po svojih brutalnih metodah, očitno te še stopnjuje. Najhujših kazni so po novem deležni tisti, ki ekstremistom pomagajo pri pobegu.

Moškega, ki je skušal pomagati "skesanim" pripadnikom Islamske države, ki so želeli zapustiti vrste ekstremistične skupine, so v opozorilo drugim obglavili in njegovo truplo privezali na križ. Šlo naj bi za opozorilo drugim, kaj se jim bo zgodilo, če bodo pomagali pri "kraji Muslimanov", se je glasil zapis na Twitterju, ki sicer ni uradno potrjen.

V Siriji in Iraku naj bi bilo več mrež tihotapcev z ljudmi, ki za svoje usluge računajo od dva tisoč do dobre štiri tisoč evrov.

Vse mlajši ekstremisti

Medtem ko se na stotine, tako poročajo britanski mediji, ljudi želi rešiti okov Islamske države, je avstralska policija danes razkrila, da so protiteroristične oblasti na svoj seznam uvrstile 12-letnega mladeniča. Deček se je glede na nalog zveznega sodišča znašel na seznamu skupine moških, povezanih s 15-letnim Farhadom Jabarjem, ki je ta mesec v Sydneyju v glavo ustrelil uslužbenca policije, med napadom pa naj bi vzklikal verske slogane.

Zaskrbljenost nad starostjo s terorizmom povezanih otrok, ki so usmerjeni v radikalizacijo, je izrazil tudi avstralski pravosodni minister Michael Keenan, ki obenem ni želel povedati, koliko mladostnikov je na tem seznamu.

Avstralija je že od lani v visoki stopnji pripravljenosti zaradi možnosti napadov islamističnih skrajnežev, potem ko je decembra lani skrajnež zajel lokal z več talci. Po 17 urah drame je policija posredovala, pri tem pa sta bila dva talca ubita.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • benč 17:14 15.oktober 2015.

    Samo, da tu ne gre za posameznika, ampak za verski ekstremizem!

  • benč 17:13 15.oktober 2015.

    Vse to počnejo pod okriljem Američanov, oni pa lepo služijo z prodajo orožja!

  • Pepe007 15:10 15.oktober 2015.

    Represivni sistemi se na koncu sesujejo (Hitler, Stalin). Samo poberejo preveč življenj...