Svet
31 ogledov

Islamsko državo vodi igralec?

al-Baghdadi EPA
Leto 2014 je bilo, kar se tiče teorij zarote, plodno leto.

Leto 2014 je bilo, kar se tiče teorij zarote, plodno, utrdile so se stare in razvile nove. Najbolj razvpita teorija zarote je gotovo teorija zarote o eboli. Kaj je je ebola, kdo jo je podtaknil in kakšne ima namene. 

ebola, liberija | Avtor: EPA EPA
Z ebolo do vsesplošnega nadzora?

Ebola, tako kot ptičja gripa, prašičja gripa... je nastala zato, ker je nekdo želel mastno zaslužiti, so prepričani zagovorniki teorije zarote, ki menijo, da ebola ni virus in ni prenosljiva bolezen, ampak naj bi bolezen umetno širili s cepljenjem. V Afriko naj bi jo po nareku Zahoda prinesel Rdeči križ. Tako naj bi ustvarili pogoje za vojaško zasedbo Nigerije, Liberije in Sierre Leone in tako prevzeli nadzor nad novimi nahajališči nafte pa tudi nad rudniki diamantov. Sierra Leone je namreč eno najbogatejših najdišč diamantov na svetu. 

Po drugi teoriji naj bi ameriški center za nadzor bolezni patentiral virus, da bi obogotel z novim, eksluzivnim cepivom. Cepivo, ki bi bilo zaradi pandemije visoko smrtonosne bolezni obvezno, bi namreč vsebovalo RFID čip, ki bi omogočal sledenje in nadzor vsakogar, za kar si ameriška vlada prizadeva že nekaj časa in to doma že izvaja, so prepričani zagovorniki teorij zarote. 

atlanta | Avtor: EPA EPA
Plastični sneg v ZDA?

Sicer pa se je prva nova teorija zarote pojavila januarja, ko je Združene države Amerike zajel "polarni vrtinec", snežni metež je divjal tudi na območjih, kjer snega skoraj ne poznajo. Tako je bilo v Atlanti. Številni so bili prepričani, da je šlo za umetni, plastični sneg, narejen s posebnimi geoinžinirskimi tehnikami. To naj bi dokazovali tudi poskusi segrevanja snega, ki je pri tem potemnel, mnogi pa so bili prepričani tudi, da ob tem oddaja nenavaden vonj.

Referendum na Škotskem | Avtor: EPA EPA
Škotski referendum prirejen? 

Pojavile so se tudi trditve, da je bil škotski referendum, na katerem se za neodvisnost ni izreklo dovolj ljudi, prirejen. Oddane naj bi bile številne glasovnice brez identifikacijskih številk, sporen naj bi bil tudi nadzor. Razlog, da so referendum priredili, naj bi bilo odkritje novih, izjemno bogatih naftnih nahajališč na Šetlanskih otokih, ki jih je pred referendumom skrivnostno obiskal tudi britanski premier. 

Abu Bakr al-Baghdadi | Avtor: EPA EPA
Islamsko državo vodi igralec?

Vodja Islamske države naj ne bi bil zloglasni  Abu Bakr al-Bagdadi, ampak judovski igralec Elliot Shimon, ki sta ga Mosad in CIA usposobili, da igra priročnega sovražnika.Umetni sovražnik naj bi bil narejen za zaščito Izraela, saj je ustvarjanje sovražnika edini način za to, so prepričani zagovorniki zarote. Načrt je privabiti skrajne islamske skupine pod eno streho in jih tako nadzirali. V zvezi s tem naj bi bile prirejeni tudi posnetki obglavljanj talcev. Obglavljanja naj bi bila navidezna, v njih pa nastopali igralci. 

Rosetta | Avtor: EPA EPA
Z Rosetto do vesoljcev?

Sonda Rosetta naj ne bi pristala na kometu, pač pa na neki vesoljski ladji, ki jo upravljajo vesoljci, pristanek pa naj bi bil dolgo načrtovan poskusi vzpostavitve stika s temi bitji iz vesolja.  

 

 


V letalu trupla ugrabljenih?

Nesreča malezijskega letala | Avtor: Profimedias Profimedias
Največja nepojasnjena skrivnost leta, ki mineva, je izginotje malezijskega letala na letu MH-370, v katerem je bilo 239 ljudi. V zvezi s tem je aktualna teorija zarote, da so letalo, ki je izginilo nad Indijskim oceanom, ugrabili in je moralo prisilno pristati na otoku Diego Garcija, kjer strokovnjaki, ki so bili na letalu, pod poveljstvom ameriške vojske zdaj izvajajo skrivne poskuse. Trupla ostalih potnikov so z letalom vrnili in ga na poti sestrelili. Tako naj bi bili malezijski letali MH-370 in MH-17 isti letali. Trupla, ki so jih našli po sestrelitvi letala nad Ukrajino, naj bi bila tako stara trupla, številni potni listi pa ponarejeni.  

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Rihanna, Jay Z, Kanye West and Beyoncé člani mistične organizacije?

V teoriji zarote so se znašli tudi Rihanna, Jay Z, Kanye West in Beyoncé, ki naj bi bili vsi člani tajne organizacije Iluminati, kar naj bi nakazovali številni namigi v njihovi glasbi, videih in nastopih. Simbol Iluminatov je oko v piramidi. Shawn Carter, alias Jay-Z, je denimo sprejel piramido kot logotip za svojo nalepko Roc-A-Fella Records. Števila ugibanja so se razvila tudi okoli imena hčerke Jay-Z in Beyoncé. Je Blue Ivy skrivnostna koda, ki razkrivajo njuno članstvo v starodavni in skrivnostni kultni organizaciji? 

Komentarjev 4
  • ennanova 09:49 31.december 2014.

    NEKAJ KAR MORAMO VEDETINovodobna vojna z novodobnim orodjem/orožjem - Intervju z Antonom Komatom, 11. del http://za-misli.si/subkultura/intervjuji/2051-novodobna-vojna-z-novodobnim-orodjem-orozjem-intervju-z-antonom-komatom-11-del

  • erikkk 21:51 30.december 2014.

    preveč brezbrižno življenje .. je tipično življenje slepcev ki ne vidijo sveta okoli sebe kot v resnici je.bog je dal oči in sluh... eni ga imajo vklopljenega samo za seks in denar ... žalsicer pa prav tile najebejo prvi ...

  • Ferluci 21:09 30.december 2014.

    Človeška neumnost ne pozna meja... če je pa podkrepljena z novinarskimi racami in prispevki najbolj branih tablodoidov je pa seveda vse res!