Svet
10327 ogledov

Italijani Hrvaški: Bella, ciao!

Hrvaška obala Profimedia
Posledice včerajšnjega rekordnega števila novih okužb na Hrvaškem že vidne.

Kot je znano, Hrvaška je včeraj podrla rekord novih zabeleženih okužb v enem dnevu od začetka epidemije z novim koronavirusom. Potrdili so 180 na novo obolelih, od tega je 115 ljudi na bolnišničnem zdravljenju, na respiratorju je deset pacientov. 

Doslej so imeli Hrvati najslabši dan 11. julija, takrat so zabeležili 140 primerov. Kot piše portal 24sata, se zdi, da situacija uhaja izpod nadzora, o čemur pričajo številke zadnjih dni. 

Kažejo se tudi že posledice, dodajajo na omenjenem portalu. Le 12 ur pred objavo zadnjih alarmantnih podatkov o novih okužbah je Hrvaško Italija umestila na seznam rizičnih držav, skupaj z Grčijo, Španijo in Malto. Včeraj, dodajajo na 24sata, je tudi Slovenija napovedala, da bi se lahko kmalu umestili na rdeči seznam. 

"Veliko bolj od italijanske odločitve nas skrbi napoved Slovencev. Gre za svojevrstni polovični 'lockdown', stari bi se v tem primeru lahko zelo zakomplicirale," je včeraj komentiral Dino Kozlevac, šef civilne zaščite Istarske županije. 

Dodal je, da bi bil v primeru takšne slovenske odločitve turizem praktično zaustavljen, ravno tako potovanja dnevnih migrantov, ki potujejo na delo čez mejo. 

Hrvaška obala Rekord Svet Panika na Hrvaškem: Toliko primerov okužb v enem dnevu še niso zabeležili

Italijani odhajajo 

Portal 24sata še piše, da je včeraj po objavljenem sporočilu mnogo italijanskih gostov zapustilo državo. V običajnih sezonah je bil avgust poln turistov iz Italije, ki ima v tem času ferragosto; včeraj so hiteli pospravljati stvari in se vračati v domovino. Kot je povedala ena izmed zaposlenih turističnih delavk v Splitu, se jim je mudilo, da bi do polnoči prišli v Italijo. Za zdaj prehod potnikov čez mejo poteka normalno. 

Zelo hitro po objavljeni odločitvi Italijanov so se pokazale posledice v turizmu. Rezervacije za avgust so se včeraj - poroča 24sata - odpovedovale skozi ves dan.

Če po Nizozemcih, Italijanih sledijo še Slovenci in Avstrijci, je s sezono konec, so zaskrbljeni Hrvati. 

Hrvaška plaža Covid-19 Svet Hrvaška: Dogovorili smo se s Slovenci, pozivi iz Avstrije so nonsens

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 24
  • Avatar Zala
    Zala 00:30 15.avgust 2020.

    toros 23:11 14.AVGUST 2020. Od kdaj je pa Breginj v Trenti???? Žalostno da niti ne veš kje si na dopustu. ..... ja, imaš prav. Sram me je, da sem tako zapisala. Trenta je del Posočja in Breginj ni v Trenti. ...prikaži veči. Mi bodo oboji, Breginjci in Trentarji odpustili. Bom dala za pijačo in se odkupila. Bili smo v Kempu pri Jelincu in smo se zaradi načrtovanih pohodov premaknili v Breginj.

  • Avatar Zala
    Zala 20:09 14.avgust 2020.

    Lep pozdrav iz Trente. Bolj natančno iz Breginja. Božansko.

  • maresem 18:53 14.avgust 2020.

    Gates, Pedros, Feller,.... vas ovce lepo pozdravljajo.