Svet
81586 ogledov

Šole bodo lahko zaprte do septembra

Koronavirus v Italiji
1/2
Epa
Negotovost o nadaljevanju šolanja v Italiji se zaradi tragičnih številk okuženih z novim virusom stopnjuje.

Italijanska ministrica za šolstvo Lucia Azzolina je v intervjuju za SkyTg24 priznala, da trenutno ni mogoče podati datuma, do kdaj bodo ostale šole zaprte. Ena od hipotez je celo, da naj bi se odprle šele septembra.

3. april zagotovo ne bo obveljal

Ministrstvo je v koledarju opredelilo tri možne datume. V tem trenutku je po njenih besedah gotovo le to, da bodo šole zaprte dlje od  predvidenega datuma: 3. aprila. Italijansko ministrstvo za šolstvo bo moralo do 31. marca sporočiti novo odločitev. Prvi in najbližji datum, ki ga imajo v tem trenutku v mislih je 15. april, vendar bo glede na trenutno naraščanje števila okužb po mnenju ministrice zelo malo verjeten.

Drugi datum govori o začetku maja, a bo datum odvisen od številk novih okužb v naslednjih nekaj dneh. Ko bo vrunec okužb v Italiji dosežen in se bo začela številka zniževati, bo ocenjena možnost, da bi se šole znova odprle v maju in bi se pouk lahko zaključil že s koncem junija.

Na mizi je tudi tretja hipoteza. To je, da bi se šolsko leto zaključilo s poukom na daljavo, otroci pa bi šli znova v šolo z novim šolskim letom, v septembru.

V Italiji opažajo pri številnih učencih velike težave pri pouku na daljavo. Po zadnjih podatkih naj bi imela težave z učenjem na daljavo kar četrtina vseh učencev. Na jugu je velika težava z mrežnimi povezavami, na severu pa je veliko težav povezanih s samimi izrednimi razmerami v katerih trenutno živijo.

Koronavirus v Italiji Tragično Svet Koronavirus: V Italiji boj za življenje izgubilo pet novih zdravnikov

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.