Svet
8521 ogledov

Koronavirus: V Italiji boj za življenje izgubilo pet novih zdravnikov

Koronavirus v Italiji Epa
Zaradi novega koronavirusa je v Lombardiji umrlo še pet zdravnikov, zdaj je torej nov virus terjal že 13 žrtev med zdravstvenimi delavci, poroča italiajnska tiskovna agencija Ansa.

Najnovejše žrtve so Luigi Ablondi, nekdanji generalni direktor bolnišnice Crema, Giuseppe Finzi, bolnišnični zdravnik iz Cremone, Antonino Buttafuoco, splošni zdravnik iz Bergama. V Comu sta umrla še dva zdravnika: Giuseppe Lanati, pulmolog, in Luigi Frusciante, družinski zdravnik. Seznam smrti med zdravniki se na žalost nenehno posodablja.

"Obupno potrebujemo medicinske sestre in zdravnike, pa tudi prezračevalne naprave in osebno zaščitno opremo." Je bilo včerajšnje obupano sporočilo v angleščini, usmerjena tudi v tujino, Stefana Fagiuolija, direktorja oddelka za medicino bolnišnice Papa Giovannija XXIII v Bergamu, ki je zaradi koronavirusa prenapolnjena.

Koronavirus v Italiji | Avtor: Epa Epa
"Naše osebje, zdravniki in medicinske sestre delajo dan in noč nešteto ur za boj proti tej neverjetni situaciji," pravi Fagiuoli. "Imam dve sporočili. Prvo je za prebivalstvo, prosim ostanite doma. Drugo je za vse, ki nam želite pomagati. Če nam lahko pomagate in če ste zdravstveni delavci, ste več kot dobrodošli, da se nam pridružite v boju proti koronavirusu," moleduje.

"Naši zdravniki in medicinske sestre opravljajo izjemno delo. So pa že čisto na dnu, zato me skrbi, da bodo tudi oni prej ali slej odpovedali tako fizično kot psihično in če bodo obupali, bi bila to katastrofa," je zaključil.

Medtem je fundacija Gimbe objavila študijo, po kateri je število okuženih zdravstvenih delavcev s koronavirusom po vsej Italiji zelo visoko, in sicer kar 8,3 odstotka vseh okuženih. Že v sredo se je govorilo  o več kot 2.600 okuženih zdravstvenih delavcih.

V današnji maši za zdravstvene delavce tudi papež

Tudi papež je na začetku maše v Santa Marti danes zjutraj prosil, naj ljudje molijo za zdravnike in odločevalci: "Tako zdravniki, bolnišnični uslužbenci, zdravstveni prostovoljci kot oblast so trenutno tisti, ki nam pomagajo, da gremo naprej in nas branijo v tej krizi. Za njih molimo," je zaključil Francesco.

španska policija civil guard COVID-19 Svet Umrl 37-letnik brez predhodnih patologij

Kot smo že pisali so v Italiji po zadnjih podatkih zabeležili 3.405 primerov smrti zaradi koronavirusa. Italija je po številu smrtnih primerov zaradi covida- 19 tako prehitela Kitajsko in ima sedaj največ smrtnih primerov te bolezni na svetu. V Italiji se je število smrtnih primerov v primerjavi s sredo povečalo za 14,3 odstotka. Število okuženih z novim koronavirusom je ob tem naraslo na 41.035 primerov, kar predstavlja 14,9 odstotno povečanje. Okrevalo je 10,3 odstotka več ljudi in sicer 4.440.

Število bolnikov na intenzivnih oddelkih italijanskih bolnišnic se je povečalo za 10,7 odstotka; trenutno tam zdravijo 2.498 bolnikov. Od vseh potrjenih okužb je sicer tdi 300 otrok, večinoma vsi z lažjo obliko bolezni. Trenutno so zaradi bolezni hospitalizirani trije otroci, čeprav nimajo hudega poteka bolezni in niso na intenzivni terapiji. 

Teorija Zdravje Teorija: Zato je v Italiji tako velik odstotek umrlih

anja.scuka@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • Avatar stoychi
    stoychi 14:22 20.marec 2020.

    točno se ve, kateri vojaški laboratoriji so konstruirali ta korona virus, ki je kombinacija SARS, HIV, prašičje in ptičje gripe, točno se ve, da je bil Bill Gates eden od donatorjev za produkcijo tega virusa. Ugani ali se bo komu ...prikaži veču od proizvajalcev in podpornikov korona virusa kaj zgodilo

  • maresem 12:33 20.marec 2020.

    To pa je tragedija za Italijane in svet in to zaradi par pokvarjenih gnid, ki so snovale ta virus.

Sorodne novice