Svet
26 ogledov

"Izgleda kot površina Meseca"

Brač EPA
Gasilcem je včeraj uspelo ukrotiti požar na Braču. Na otoku ostaja okoli 300 gasilcev. Pričakujejo obisk Kosorjeve.

Ponoči gasilci niso imeli dela, saj na pogorišču ni bilo opaziti ne ognja ne dima. Še naprej pa bo razmere na območju budno nadzorovalo okoli 300 gasilcev, ki bodo pričeli s sanacijo območja.

Kljub zaenkrat mirnim razmeram pa tudi danes z zaskrbljenostjo pričakujejo popoldanske ure, ko bi jim jo lahko zagodel veter. Problematični so tudi tisti deli, do katerih se ne morejo prebiti peš, poročajo hrvaški mediji.

Nemir med turisti

Zaskrbljeni nad razmerami na otoku postajajo tudi turisti, ki se vse pogosteje odločajo za odhod. "Mi smo se za zdaj rešili, a kdo ve. Ogenj je hudič. Zaenkrat je v Milni mirno, a nihče ni spal. Ljudje so prestrašeni. Na zahodnem delu otoka je vse zgorelo. Katastrofa," je razmere opisala domačinka. "Nekateri turisti so vznemirjeni in razmišljajo o odhodu domov. Mirimo jih, da bo vse v redu."

Prišla Kosorjeva

"Izgleda strašno, kot površina Meseca," je po prihodu v Draćevico na Braču dejala hrvaška premierka Jadranka Kosor. Srečala se je z gasilci in se pozanimala, kakšno je trenutno stanje na terenu. Iz Draćevice se je Kosorjeva odpravila v Nerežišće, kjer je urejen operativni center.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.