Svet
7 ogledov

Izgubi se tudi ekipa Googla

Googlovi avtomobili se vozijo po Evropi in ZDA ter beležijo razne lokacije. (Fot Žurnal24 main
Na amsterdamskih ulicah se je izgubila ekipa Googla, ki fotografira ulice.

Tehnologija jo lahko zagode tudi največjim strokovnjakov. Tokrat se je osmešila snemalna ekipa spletnega velikana Google. Na amsterdamski ulici Elsrijkdreef so se trije avtomobili, ki fotografirajo ulice za storitev Google Street View, izgubili. Ustavili so ob cesti, medtem ko je eden od članov ekipe zmedeno govoril po telefonu ter si skrbno ogledoval cestni pano, ki kaže mestne ulice.

Posebej opremljena vozila po vsem svetu slikajo številne ulice. Četrta generacija kamer, pritrjenih na strehi avtomobila, na dveh metrih in pol naredi devet posnetkov na vse strani.

Sicer se Google v številnih evropskih državah sooča s težavami zaradi fotografiranja ulic. Češki varuh osebnih podatkov je v državi prepovedal njihovo storitev, saj ta vdira v zasebnost posameznikov. Ostro pa so proti storitvi tudi v Nemčiji, kjer jo spletni velikan namerava do konca leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.