Svet
52 ogledov

Izpoved begunca iz Sirije: “To niso ljudje!”

Mustafa Youtube
Mustafa, sirski begunec, je novinarjem Sky Newsa izpovedal, kako so se do njega obnašali policisti na makedonski meji.

Mustafa je novinarjem povedal, kakšne grozljive izkušnje doživljajo begunci na makedonsko – grški meji, ki želijo pot nadaljevati naprej proti Evropi. “Vprašali so me, če sem žejen. Rekel sem, da ja, da sem. Ko me je pretepal, mi je rekel, da mi bodo dali nekaj za popit in me vprašal, če vem, kaj mi bodo dali. Mislil je na svoj urin,” pove Mustafa.

Strpali so me v kabino. Že na makedonski strani. Mislil sem, da gre za rutinski pregled. Zahtvali so, da se do golega slečem, nato pa sem dobil udarec v trebuh. Bil je tako silovit, da sem odletel iz kabine. Napadli so me in vedel sem, da bodo s tem nadaljevali, če se bom pritoževal. Jokal sem v tišini,” je povedal Mustafa. Dodal je, da so ga pretepli zato, ker je sodeloval v protestih beguncev na meji, potem, ko jim je bil onemogočena pot naprej.

Nisem protestiral zaradi sebe, to sem storil zaradi vseh nas. V kampu za 850 ljudi jih je trenutno okrog 14 tisoč … Pretepali so me na smene, rekli so mi, naj se vrnem v Grčijo. Zadnje, kar sem slišal z njihove strani je bilo, da me bodo ubili, če bom govoril o tem,” je dodal Mustafa.

Makedonske oblasti so pisanje Sky Newsa že demantirale in izpostavile, da osebje na meji profesionalno opravlja svoje delo. 

 
Komentarjev 56
  • kapibara 18:09 08.marec 2016.

    Tile, njemu tujci, so mu ponujala vsaj nekaj.. njegovi njemu NIČ..!!

  • kapibara 18:04 08.marec 2016.

    Raje od šmarnice, kot pa od vseh teh nam vilsjenie NEgative, ta obsončenih, kar pač škodje koži in še čemu..

  • pisava 16:21 08.marec 2016.

    Svojih sirijskih muslimanskih bratov ne marajo.