Svet
45 ogledov

Izračun za upokojence, koliko časa še imajo

Starček svoje sobe ne da. Žurnal24 main
Britancem, ki se približujejo upokojitvi, bodo izračunali, koliko časa do smrti približno še imajo.

Vodilo pri izračunu pričakovane življenjske dobe bodočega upokojenca bodo dejavniki, kot so kajenje, prehranske navade in socialnoekonomsko ozadje. Pristojni minister Steve Webb je povedal, da bi vsaj približen občutek, koliko časa bodo še živeli, upokojencem pomagal pri njihovih finančnih odločitvah, piše Sky News.

Oblasti izpostavljajo, da številni upokojenci pričakujejo, da bodo umrli prej, kot se nato dejansko izkaže. Ponudnike pokojninskih zavarovanj tako pozivajo, da ljudem pomagajo pri finančnem načrtovanju in to ne le na podlagi splošne statistike, pač pa na individualni ravni.

Velika Britanija načrtuje obsežno pokojninsko reformo, ki bo med drugim omogočala tudi direktne dvige iz pokojninskega varčevanja.

Pričakovana življenjska doba v Veliki Britaniji narašča; pri ženskah je povprečna življenjska doba 82,7, pri moških pa 78,9 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.