Svet
10 ogledov

Izsiljevalci hočejo denar, grozijo z ebolo

Laboratorij EPA
Neznanci na Češkem od države terjajo denar, sicer bodo, kot poroča tamkajšnja policija, vsa večja češka mesta okužili z ebolo.

"Policija vodi preiskavo zoper neznance, ki izsiljujejo, da bodo, če ne prejmejo denarja, večja češka meesta okužili z ebolo," je na izredni tiskovni konferenci potrdil namestik šefa češke policije Zdenjek Laube. Tiskovno konferenco so sklicali zato, ker so izsiljevalci o svojem početju obvestili tudi medije. Policija primer obravnava kot izsiljevanje kot tudi povzročanje splošne nevarnosti, je pri tem povedal vodja enote zoper organiziranemu kriminalu, ki vodi to preiskavo, Robert Šlahta.

Glavni sanitarni inšpektor Vladimir Valenta je javnost pomiril rekoč, da grožnje ne bi bilo enostavno tudi uresničiti. "Priti do virusa, ga prenesti in širiti dalje po drugi poti, kot pa preko okuženih ljudi, je zelo težko. Masovno širjenje virusa ebole na Češkem ni verjetno tudi zaradi klimatskih pogojev. Je pa Češka pripravljena, da se sooči s posameznimi primeri ebole," je povedal Valenta. Na Češkem sicer doslej niso obravnavali nobenega primera ebole.

Policija na tiskovni konferenci ni želela povedati, koliko denarja neznanci zahtevajo, češki mediji pa neuradno poročajo, da naj bi šlo za milijon evrov v virtualni valuti bitcoin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.