Svet
12 ogledov

Japonec z nožem ubil 19 ljudi, pokol je napovedal

Napad z nožem na Japonskem EPA
26-letnik iz je v centru za invalidne osebe, kjer je bil nekdaj zaposlen, z nožem ubil 19 ljudi, še 25 pa jih je ranil. Napadalec se je sam predal japonski policiji, napad pa naj ne bi imel političnega ozadja.

Z nožem je v kraju Sagamihara blizu Tokia neuradno ubil 19 ljudi, nato pa naj bi se odpeljal na policijsko postajo in policistom dejal: "Jaz sem to naredil ..." Napadalec, nekdanjih uslužbenec centra za invalidne osebe, kjer se je napad zgodil, se je sam predal policiji, poroča Sky News.

Napad se je zgodil v torek okoli 2.30 uri zjutraj po lokalnem času. Tiskovna Agencija Kyodo piše, da gre za enega najbolj krvavih napadov na Japonskem po koncu 2. svetovne vojne, število mrtvih pa bi lahko bilo še večje. Očividec krvavega dogodka je dejal, da je imel napadalec svetle lase in da je bil oblečen v črno. Motiv napada za zdaj ni znan, žrtve so stare med 18 in 70 let, med 25 ranjenimi pa je 20 takšnih s hudimi poškodbami.

BBC poroča, da je domnevnemu morilcu ime Satoshi Uematsu. Že februarja naj bi tamkajšnjim politikom poslal na roko napisano sporočilo, da namerava pobiti stotine invalidnih oseb. Zaradi tega je bil nato skoraj dva tedna pridržan, nato pa izpuščen.

Richard Lloyd Parry, urednik časnika The Timesa za Azijo je za Sky News dejal, da najverjetneje ne gre za politični napad in da gre verjetno za napad neuravnovešene osebe. Dodal je, da so tovrstni napadi na Japonskem zelo redki in da se uboji in umori v tej državi dogajajo zelo redko.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • h3o 15:39 26.julij 2016.

    pozitivni dogodki so pod rubriko ''pokazala jo je''....

  • dragec 14:16 26.julij 2016.

    verjetno so spet na delu muslići -japonci

  • marabunta 11:27 26.julij 2016.

    on bi počistil vse invalide, a je sam največji invalid...v glavi.....