Svet
88892 ogledov

"Jaz sem vozil ta tovornjak. Še danes mislim na to."

Prehitevanje v škarje 24sata
Hrvaški portal 24sata je v nedeljo objavil posnetek dramatičnega prehitevanja pri Kninu. Rdeč osebnih avto je prehiteval tovornjak in le malo je manjkalo, da ni čelno trčil v tovornjak, ki je pripeljal nasproti. Zdaj se je javil voznik tovornjaka, proti kateremu je drvel avtomobil.

»Po tem sem se moral za pet minut ustaviti in se zbrati. Vse mogoče mi je šlo po glavi. Po dveh mesecih še zdaj mislim na to,« je povedal voznik, ki je s hitro in pravilno reakcijo vozniku osebnega avtomobila zelo verjetno rešil življenje.

Posnetek je nastal julija na stari cesti pri Kninu v avtomobilu, ki je vozil za tovornjakom. »7. julija smo šli po stari cesti proti Splitu. Omejitev je bila 100 kilometrov na uro in tako smo tudi vozili za tovornjakom, ki je naenkrat močno zavrl in zapeljal na desno, mi smo storili enako. Med dvema tovornjakoma je švignil rdeč avtomobil in se peljal naprej, kot da se ne bi nič zgodilo. Bili smo v šoku, voznik tovornjaka je malo naprej ustavil, vprašali smo ga, če potrebuje pomoč, usedel se je na robnik, dali smo mu vodo in počakali, da se pomiri. Ves čas je ponavljal: »Lahko bi ga ubil, lahko bi ga ubil,« je povedal avtor posnetka.

"Nekako sem predvidel, kaj se bo zgodilo, saj je avto, ki je prehiteval, kakih dvesto, tristo metrov vozil vštric z njim. Pričel sem zavirati in se umaknil skrajno desno, tako da je nekako šel mimo,« je za 24sata povedal voznik tovornjaka.

»Zelo mi je bilo težko. Še danes ne vem, kako mu je uspelo priti mimo, ni bilo prav veliko prostora. Ko je videl, da ne bo mogel prehiteti, bi lahko zaviral, ampak ni. Hvala bogu, mu je uspelo priti mimo,« je dejal voznik tovornjaka, ki priznava, da mu ta slika še danes, dva meseca po dogodku, prihaja pred oči.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • pero02 15:53 22.september 2020.

    Takšne stvari se dogajajo pogosto,največ je sekanj v ovinek v Sloveniji in voznik kamijona vsakodnevno doživlja takšne šoke,ne vem pa zakaj ni v zakonu obvezen videonadzor,ki bi bil vezan na tahograf in bi lahko posnetek izvlekla samo policist,tako bi voznik ...prikaži več kamijona imel nekakšen dokaz,kaj se je zgodilo.

  • sam1 08:32 22.september 2020.

    Ja,če bi vsak tako doživljal takšne pojave,bi bila psihiatrija polna poklicnih šoferjev-tudi norci na cestah so sestavni del šoferaja in če takšne škarje doživljaš in sanjaš še dva meseca,je boljše,da pustiš ta posel in greš v tovarno za stroj,ker se ...prikaži več ti bo prej ali slej zrolalo.....

  • Avatar Anniskossa
    Anniskossa 00:37 22.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun