Svet
27 ogledov

Jobs ignoriral biološkega očeta

Apple EPA
Biološki oče Steva Jobsa razkriva, da se s sinom nista nikoli srečala, izmenjala sta si le nekaj elektronskih pisem.

V dneh po smrti Steva Jobsa so prihajale na dan najmanjše podrobnosti iz njegovega življenja. Tako je znano, da je bil posvojen, s svojim biološkim očetom ni želel nikoli vzpostaviti stika, zdaj pa je 80-letni Abdulfattah Jandali razkril svojo plat zgodbe.

Izvedel šele leta 2005

Steve se je Jandaliju in Joanne Carole Schieble rodil, ko sta bila še študenta. Straši so nasprotovali njuni zvezi, ker je bil Jandali sirskega porekla, zato sta Steva dala v posvojitev. Kljub nasprotovanju Joannine družine sta se poročila in nato imela še eno hčer.

Jandali pravi, da je šele leta 2005 izvedel, da je Jobs njegov sin. Od takrat mu je poslal nekaj elektronskih pisem, večinoma so bila to voščila za rojstni dan, enkrat mu je poslal družinsko anamnezo, saj je menil, da bi mu lahko kako pomagala. Jobs mu je odpisal le dvakrat, v zadnjem pismu je  zapisal le: "Hvala."

Ko je izvedel za smrt, je občutil globoko žalost, pravi Jandali in obžaluje, da s sinom ni imel pravega odnosa.

Avtoriziral biografijo

"Želim si, da moji otroci vedo, kdo sem bil. Nisem bil vedno tam, ko so me potrebovali, in želim si, da vedo, zakaj in da to razumejo," pa je pojasnil odločitev, ki jo je sprejel v zadnjih dneh življenja. Avtoriziral je namreč biografijo, ki razkriva največje intimnosti njegovega življenja. Svoje zasebno življenje je Jobs sicer skrbno varoval, vedelo se je le, da živi zelo asketsko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.